Τα «Γεφύρια»

https://kostaskoutroumpakis.bandcamp.com/releases

Τα «Γεφύρια» είναι μια απόπειρα ζεύξης ποιητικού λόγου και μουσικής.

Δεν πρόκειται, ωστόσο, για μελοποιημένη ποίηση αλλά για κιθαριστικές συνθέσεις που ενσωματώνουν απαγγελίες ποιητικών κειμένων.

Μουσικά, οι γεφυρώσεις ποικίλλουν: ηλεκτρικός και ακουστικός ήχος συνυπάρχουν ενώ η αρμονική παλέτα ξεκινάει από τη ροκ και τη τζαζ, για να φτάσει στα ακούσματα της καθ’ ημάς Ανατολής.

Χώρος κατεξοχήν διαβατήριος, τα «Γεφύρια» μάς καλούν στην εξερεύνηση της «άλλης πλευράς», στη γνωριμία με το διαφορετικό, προτείνοντας εν τέλει την ετερογνωσία ως τον μόνο ασφαλή δρόμο για την αυτογνωσία.
Κώστας Κουτρουμπάκης

Βιογραφικό. Ο Κώστας Ι. Κουτρουμπάκης, κατά συνείδηση κιθαριστής παιδιόθεν, γεννήθηκε το 1969 στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, όπου έκανε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Εργάστηκε ως συμβασιούχος αρχαιολόγος και από το 2003 είναι φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Κριτικά του κείμενα και άρθρα έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Το 2018 εκδόθηκε ο Μαραγκός, η πρώτη του συλλογή διηγημάτων, από τις εκδόσεις Ενύπνιο. Από το 2019 κυκλοφορεί διαδικτυακά και το πρώτο προσωπικό του μουσικό cd με τον τίτλο Γεφύρια.