Τέχνη: Όλα για την κορνίζα

Η κορνίζα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του έργου τέχνης και η επιλογή της απαιτεί προσοχή και γνώση, διότι η ποιότητα της συμπληρώνει εκείνη του έργου.

Ο Σάκης Πισκαρδέλης είναι ο απόλυτος κορνιζοποιός. Με Ζακυνθινή καταγωγή και παθιασμένος με τη δουλειά του έχει μετατρέψει το παλιό Bora Bora στο βασίλειο της κομψότητας. Κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, αντίκες από αθηναϊκά σπίτια και κορνίζες με βενετσιάνικη αισθητική φτιαγμένες με πολύ μεράκι.

Χρησιμοποιώντας χαρτί, ξύλο, τζάμι, κρύσταλλο, χάρακα, κόλλες, σφυρί και καρφιά κατασκευάζει με αξιοσημείωτη τεχνική και λεπτομέρεια κορνίζες σε όλα τα μεγέθη και χρώματα. Οι περίτεχνες κορνίζες του Σάκη πλαισιώνουν ζωγραφικά και φωτογραφικά κυρίως έργα, αλλά και πτυχία, διπλώματα και είδη χειροτεχνίας, όπως κεντήματα και είδη ταπητουργίας. Αναβαθμίζει με βιρτουοζιτέ τρόπο τις κορνίζες και τους δίνει ένα εντυπωσιακό και κομψό αποτέλεσμα. 

Τα περισσότερα έργα αναδεικνύονται μέσα από μία επιτυχημένη επιλογή κορνίζας αλλά υπάρχουν και έργα που είναι από μόνα τους πολύ δυνατά. Αξιολογήστε σε ποια κατηγορία ανήκει το έργο σας και κινηθείτε ανάλογα. Ο Σάκης διαθέτει όλα τα είδη κορνίζας και μία από τις μεγαλύτερες ποικιλίες σε κάδρα και τελάρα. Ο ίδιος χαρακτηρίζεται και είναι ευρέως γνωστός για τη δεξιοτεχνία, την ευαισθησία, την συνέπεια, την αισθητική και το καλλιτεχνικό του κριτήριο.

Η ιστορία του χώρου:
Τα σκαλιά της οδού Σούτσου 6, στο Κολωνάκι, τη δεκαετία του ΄80 κατευθύνονταν στην πόρτα της Βora Bora. Οι έφηβοι και βάλε γλεντούσαν σε ένα από τα συγκλονιστικότερα club της Αθήνας όπου κάθε βραδιά ήταν ένα κανονικό πάρτυ μιας μεγάλης παρέας που άφησε εποχή!