Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti παρουσίασε την πρώτη του ομαδική street art έκθεση, με τη συμμετοχή τεσσάρων καλλιτεχνών του δρόμου με έδρα την Αθήνα και διεθνή απήχηση. Πρόκειται για τους: Μανώλη Αναστασάκο, Cacao Rocks, WD (Wild Drawing) και Όλγα Αλεξοπούλου.


Οι τέσσερις καλλιτέχνες μεταμόρφωσαν την γκαλερί σε μια γωνιά street art που αντανακλά τη σύγχρονη κουλτούρα της Αθήνας, αυτό που συμβαίνει στους δρόμους της πόλης σήμερα και όχι μόνο.
Η Όλγα Αλεξοπούλου γνωστή για την αγάπη της για τη θάλασσα και τη δημιουργία της στο Πειραιά την μεγαλύτερη – μέχρι στιγμής – street art τοιχογραφία στην Ελλάδα, ο Μανώλης Αναστασάκος με τη μεγάλη εμπειρία σε τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας, ο Cacao Rocks με το μοναδικό του στυλ που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις διεθνώς και ο WD (Wild Drawing) που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο με την επιβλητική του κουκουβάγια σε ένα παλιό κτίριο της Αθήνας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τα έργα τους στον Εικαστικό Κύκλο Sianti, σε μια ξεχωριστή έκθεση που «σπάει» τα όρια του χώρου.
Την ημέρα των εγκαινίων 10 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε και το βιβλίο «Τέχνη στους δρόμους του κόσμου». Έχει ως θέμα την ιστορία του graffiti και της street art από την απαρχή του στις λεωφόρους της Νέας Υόρκης μέχρι σήμερα. Το βιβλίο, που δημιουργήθηκε ειδικά για την συγκεκριμένη έκθεση, περιλαμβάνει κείμενα του ιστορικού τέχνης και Αναπληρωτή Καθηγητή στο ΕΚΠΑ Μάνου Στεφανίδη και του αρχιτέκτονα, ιστορικού τέχνης και αναπληρωτή καθηγητή στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης Θανάση Μουτσόπουλου, όπως επίσης και συνεντεύξεις των τεσσάρων καλλιτεχνών από την curator Βασιλική Σιαντή. Παράλληλα την ημέρα των εγκαινίων έγιναν και Live performances έκπληξη.


Καθώς η street art γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, έτσι και η κουλτούρα του δρόμου της Αθήνας σημειώνει ανοδική πορεία. Οι καλλιτέχνες μέσα από τα έργα τους θίγουν κοινωνικά θέματα ή απλά φωτίζουν έναν γκρίζο τοίχο, προκαλώντας μια στιγμιαία αντίδραση. Αυτή τη συμμετοχή και τη δέσμευση ελπίζει να πετύχει ο Εικαστικός Κύκλος Sianti προσκαλώντας τέσσερις street artists, που εργάζονται τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό, ο κάθε ένας εκ των οποίων έχει σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη σκηνή, να καταλάβουν τον χώρο της γκαλερί.
O Μάνος Στεφανίδης χαρακτηριστικά αναφέρει «Ο απαγορευμένος τοίχος και η σχεδόν μεταφυσική του λειτουργία στη συνείδηση εκείνων των νεαρών που αισθάνονται διαρκώς φυλακισμένοι μέσα σε τοίχους, διαθέτει στις μέρες μας τη γοητεία του βιβλικού, απαγορευμένου καρπού καθώς συμφιλιώνει την αμαρτία με τον παράδεισο. Αυτό είναι το γκράφιτι, αυτή είναι η τέχνη του δρόμου!»
Τέλος ο Θανάσης Μουτσόπουλος υπογραμμίζει «Πολλοί καλλιτέχνες του δρόμου πιστεύουν ότι «ομορφαίνουν» το περιβάλλον με τις ζωγραφιές τους και θεωρούν ότι επιτελούν κοινωνικό έργο, καταρρίπτοντας έτσι τις προθέσεις πιο αριστερών ή αναρχικών θεωρητικών που βάζουν την έμφαση στην παραβατικότητα του πράγματος. Αποφασίστε εσείς ποια είναι η αλήθεια…».