Τάσος Αρνάκης: “Η μουσική παιδεία είναι η βάση για κάθε καλλιτεχνική προσπάθεια”

“Έρχεται μία ακόμη συνεργασία με τον Πάνο Φαλάρα. Τους στίχους τους υπογράφουμε μαζί ενώ τη μουσική την έγραψα εγώ. Ένα πολύ όμορφο ελαφρολαϊκό ζεϊμπέκικο με τίτλο “Φεύγοντας”. Επίσης πριν το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει ένα ακόμη ζεϊμπέκικο με τίτλο “Τι θέλεις τελικά”… σε στίχους Πάνου Φαλάρα και Μουσική δική μου”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Θυμάμαι τον εαυτό μου σε ηλικία 7 ετών όταν η ΕΡΤ είχε αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη να λέω στους γονείς μου ότι θέλω να μάθω κιθάρα και τραγούδι.

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Θαυμάζω πολύ ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο τη Νατάσα Θεοδωρίδου. Ο μουσικός που θα ήθελα να βρεθώ επί σκηνής είναι ο Γιώργος Θεοφάνους.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Ξεκίνησα σε ηλικία 9 ετών κλασική κιθάρα για να πάρω βάσεις. Βρέθηκα σε ηλικία 14 σε παλκο. Εξελίχθηκα ως Τραγουδιστής και στα 20 μου χρόνια να έχω κάνει εμφανίσεις με Όλα τα μεγάλα ονόματα στην Ελλάδα την δεκαετία του 90 σε Νυχτερινά μαγαζιά ή σε Χορούς Ραδιοφωνικών σταθμών.
Το έμφυτο ταλέντο μου να γράφω τραγούδια το ανακάλυψα όταν έφυγα από την Ελλάδα στην Αφρική και επηρεασμένος από την θλίψη τον καημό και την νοσταλγία ξεκινώντας το ταξίδι της δημιουργικότητας.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show;  Χρειάζονται αυτές οι τηλεοπτικές εκπομπές διότι είναι ένα δημόσιο βήμα για τον καθένα που πιστεύει ότι μπορεί το όνειρο του να πραγματοποιηθεί.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Νατάσα Θεοδωρίδου – Τάσος Αρνακης.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Η μουσική παιδεία είναι η βάση για κάθε καλλιτεχνική προσπάθεια.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Βέβαια υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Έρχεται μία ακόμη συνεργασία σε στίχους Πάνου Φαλαρα και μουσική δική μου στις αρχές του νέου χρόνου
και προς το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει ένα ελαφρολαϊκό ζεϊμπέκικο με δική μου μουσική και στίχους