Σ. ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ Αντιναύαρχος (εα) Π.Ν. – MSEE: Το Διεθνές Ίδρυμα Σαλαμίς στην εκδήλωση της Τσεχικης Πρεσβείας

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση, παρευρέθηκα και εκπροσώπησα το Ίδρυμα Σαλαμίς στην εν λόγω εκδήλωση της Τσεχικης Πρεσβείας.

Πέρα από τον αποχαιρετισμό στον απερχόμενο Πρέσβη, τον οποίο δεν γνώριζα, είχα της ευκαιρία να συναντήσω άξιους Έλληνες, όπως τον Πρόξενο επί τιμή της Τσεχίας στην Ελλάδα, κύριο Ανδρέα Λιώνη, τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του New York College κ. Ηλία Φούτση, τον Καθηγητή στις ΗΠΑ κ. Σπύρο Αποστόλου, τον χημικό κ. Γιώργο Αντονίτση, εν ενεργεία Στρατιωτικούς, την φίλη του Ιδρύματος μας Κυρία Lucie Kuligova και άλλους.

Πάνω απ’ όλα είχα την χαρά και την τιμή να δω την έκθεση φωτογραφίας και να συναντήσω δημιουργό, τον κύριο Jindrich Streit, μια βιβλική μορφή, άνθρωπο απλό, που ξεκίνησε από δάσκαλος σε χωριό και συνέχισε τις σπουδές του στην φωτογραφική του τέχνη, μέχρι που το 1982 συνελήφθη από το κομμουνιστικό καθεστώς και έχασε την δουλειά του για να αποκατασταθεί μετά την “Βελούδινη Επανάσταση” του 1989 στην τότε Τσεχοσλοβακία και σήμερα να είναι παγκόσμια γνωστός και τιμημένος για το ιδιαίτερο έργο του.

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στον άνθρωπο, τον διωγμένο από ανελεύθερο καθεστώς και τον καλλιτέχνη, σας επισυνάπτω σε φωτογραφίες (δεν μπορώ να κάνω scan) το βιογραφικό του (σελίδες 2), μία φωτογραφία από την παρουσίασή του και μία ακόμη φωτογραφία από την έκθεση του.

Επίσης σας δίνω link σχετικό με το έργο του, για όσους θέλουν να δουν και να μάθουν περισσότερα

https://www.google.com/search?q=Jindrich+Streit&client=firefox-b-d&sxsrf=ACYBGNQru1Jb13oJsnfwYx8PXl72Q8HfcA:1574927882969&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjskIvIt4zmAhVP-6QKHS4zB2UQ_AUoAXoECBAQAw&biw=1104&bih=585

Με ιδιαίτερη εκτίμηση.