Συνάντηση Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη με τον Πάπα Φραγκίσκο

Από τη συνάντηση της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη με τον Πάπα Φραγκίσκο το 2015

Κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριαννα Β. Βαρδινογιαννη, τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, στην Πρεσβεία του Βατικανού στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πάπα στην χώρα μας.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την παρουσία της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στο Προεδρικό Μέγαρο στην εκδήλωση υποδοχής του Πάπα Φραγκίσκου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την μεγάλη τιμή και του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για το έργο που επιτελεί για την ανθρωπότητα.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Πρέσβη του Βατικανού στην χώρα μας Apostolic Nuncio Αρχιεπίσκοπο Savio Hon Tai-Fai στο Προεδρικό Μέγαρο

«Αισθάνομαι ευλογημένη και σας ευχαριστώ για την τιμή να σας βλέπω για ακόμα μια φορά.  Ταπεινά θέλω να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για το τεράστιο έργο που επιτελείτε στην ανθρωπότητα, μας εμπνέετε.  Με ταπεινότητα θα είμαι πάντα δίπλα σας όποτε με χρειαστείτε.  Σας ζητώ την ευλογία σας για τα παιδιά που υποφέρουν», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη στον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Πάπας από την πλευρά του έδωσε την ευλογία του στην κυρία Βαρδινογιαννη για υγεία και δύναμη στο σπουδαίο, όπως το χαρακτήρισε, έργο της για τα παιδιά με καρκίνο και τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την προσέλευση της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στην Πρεσβεία του Βατικανού

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 κυρία Βαρδινογιάννη ήταν παρούσα και στην εκδήλωση υποδοχής που παρατέθηκε προς τιμήν του Πάπα Φραγκίσκου από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε μια συγκινητική ομιλία τόνισε τη συμβολή της χώρας μας στον οικουμενικό πολιτισμό, ενώ η κυρία Σακελλαροπούλου από την πλευρά της τόνισε «την μεγάλη συμβολική αξία της επίσκεψης» η οποία μεταφέρει ένα «ισχυρό μήνυμα πίστης και αδελφοσύνης».

Από τη συνάντηση της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη με τον Πάπα Φραγκίσκο το 2019

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι πρώτη φορά που η κυρία Βαρδινογιαννη συναντά κατ’ ίδιαν τον Πάπα Φραγκίσκο.

Η πρώτη τους συνάντηση ήταν το 2015 στο Βατικανό μετά τη Γενική Ακρόαση που πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την προσέλευση της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στην Πρεσβεία του Βατικανού

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, το 2015, η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε τον Πάπα Φραγκίσκο για την πρόοδο του «Προγράμματος Αδελφοποιήσεων» και τις συνεργασίες του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ με τα μεγαλύτερα Ογκολογικά Νοσοκομεία του κόσμου. Ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχάρη την  κυρία Βαρδινογιάννη για το πολύχρονο έργο της με τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και τη δράση της λέγοντάς της ότι εκτιμά το έργο της στην Ελλάδα και τον κόσμο. Την είχε διαβεβαιώσει μάλιστα για τη στήριξή του, την ενθάρρυνε και της έδωσε την ευλογία του. 

Το 2019 η κυρία Βαρδινογιάννη είχε εκ νέου συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο επίσης στο Βατικανό.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την προσέλευση της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στην Πρεσβεία του Βατικανού

Η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα με αφορμή το High Level Meeting του Nizami Ganjavi International Center, που πραγματοποιήθηκε εκείνες τις ημέρες στην Ρώμη υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε συγχαρεί τότε την κυρία Βαρδινογιάννη για το ανθρωπιστικό της έργο, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη στήριξη των προσφύγων.