Συνάντηση Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα με τη Ναουσαία πρωταθλήτρια του σκι αντοχής Μαρία Ντάνου και τον Αρχηγό της ελληνικής αποστολής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, Δημοσθένη Γυρούση

Σημαιοφόρος της ελληνική αποστολής στο Πεκίνο η Ναουσαία πρωταθλήτρια

Ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας υποδέχθηκε σήμερα (Τετάρτη 26.01.2022), στο δημαρχείο, τη Ναουσαία πρωταθλήτρια του σκι αντοχής Μαρία Ντάνου, η οποία θα είναι η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο (4-20 Φεβρουαρίου).

Στη συνάντηση,  παραβρέθηκε και ο Δημοσθένης Γυρούσης, ο οποίος θα είναι ο Αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο και είναι μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).

Ο  Δήμαρχος Νάουσας, συνεχάρη την Μαρία Ντάνου και τον Δημοσθένη Γυρούση για τις σημαντικές διακρίσεις και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, επισημαίνοντας την εξέχουσα σημασία και τιμή που σηματοδοτεί τόσο για τον Δήμο Νάουσας όσο και για την Ελλάδα, η συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στο Πεκίνο.

«Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά για τη Νάουσα που η Μαρία Ντάνου και ο Δημοσθένης Γυρούσης κατέχουν τις σημαντικές αυτές θέσεις στην ελληνική  αποστολή που θα συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα η διακεκριμένη Ναουσαία πρωταθλήτρια είναι αυτή που θα σηκώσει ψηλά τη σημαία της χώρας μας, στην ελληνική αποστολή στους αγώνες στο Πεκίνο, γεγονός που αποτελεί μέγιστη τιμή.

Εύχομαι στη Μαρία κάθε επιτυχία στην προσπάθειά της και είμαι σίγουρος ότι μαζί με τους συναθλητές της θα εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα με τον καλύτερα δυνατό τρόπο. Εύχομαι επίσης από καρδιάς καλή επιτυχία και δύναμη σε όλη την ελληνική αποστολή που έχει την τύχη να έχει ως Αρχηγό τον Ναουσαίο Δημοσθένη Γυρούση, ο οποίος είναι μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και έχει διατελέσει και πρόεδρος της ΕΟΧΑ» τόνισε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας.

Επισημαίνεται ότι εκτός από την συμμετοχή της στους αγώνες, η Μαρία Ντάνου επελέγη να εκπροσωπήσει τη χώρα μας ως υποψήφια ανάμεσα σε 17 συνυποψήφιους συναθλητές της από όλο τον κόσμο για την Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ)  στις εκλογές, που θα γίνουν κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Χειμερινών Αγώνων «Πεκίνο 2022».

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Ντάνου, ξεκίνησε τα πρώτα της αθλητικά βήματα στον ΕΟΣ Νάουσας, ενώ από πολύ νωρίς διάλεξε τον δύσκολο δρόμο επιλέγοντας, ως άθλημα,  τους δρόμους αντοχής. Συμμετείχε σε δύο προηγούμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, (Βανκούβερ 2010 και Πιονγκτσάνγκ 2018), καθώς και σε πολλά Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Έχει κατακτήσει πολλές φορές τον τίτλο της Πανελλήνιας Πρωταθλήτριας είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Olympian/World Olympian Association (WOA) και εργάζεται στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας που εδρεύει στην Λωζάνη της Ελβετίας.