Συνάντηση Γαλλικών και άλλων ιστορικών οχημάτων την Κυριακή στο Πασαλιμάνι

Μοναδικά συλλεκτικά οχήματα άλλων εποχών θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά οι λάτρεις του παλαιού αυτοκινήτου, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στο Πασαλιμάνι. Η 12η συνάντηση Γαλλικών και άλλων ιστορικών οχημάτων φιλοξενείται φέτος στον Πειραιά, με την έκθεση δεκάδων συλλεκτικών μοντέλων, κατασκευής από το 1935 μέχρι και το 1992, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, δίπλα στη θάλασσα.

Την έκθεση αυτοκινήτου – αντίκας διοργανώνει η Οργάνωση Εκδηλώσεων Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΟΡ.Κ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Destination Piraeus, σε μια ακόμα δράση προβολής και εξωστρέφειας της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ανέφερε σχετικά: «Με χαρά υποδεχόμαστε στον Πειραιά τη 12η συνάντηση Γαλλικών και άλλων ιστορικών οχημάτων, μια διοργάνωση η οποία αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις των παλιών κλασσικών αυτοκινήτων και όχι μόνο. Οι πολίτες που θα βρεθούν την Κυριακή στο Πασαλιμάνι, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά και να φωτογραφίσουν τα ιστορικά αυτά οχήματα, σε ένα πανέμορφο σημείο της πόλης μας, δίπλα στη θάλασσα. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να επιδιώκουμε τη φιλοξενία εκδηλώσεων, οι οποίες προσελκύουν επισκέπτες από άλλες περιοχές και προβάλλουν τον Πειραιά μας και τις ομορφιές του σε ένα ευρύτερο κοινό».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, υπογράμμισε:

«Ο Δήμος Πειραιά προχωρά σε ακόμη μια δράση εξωστρέφειας και προβολής της πόλης μας, με τη φιλοξενία της 12ης συνάντησης Γαλλικών και άλλων ιστορικών οχημάτων. Τέτοιου είδους δράσεις συμβάλλουν στην ανάδειξη της πόλης μας ως τουριστικού προορισμού, προσελκύοντας επισκέπτες. Σηματοδοτούν επίσης μια πόλη εξωστρεφή, με πολιτιστικά και άλλα δρώμενα, που ικανοποιούν ποικίλα ενδιαφέροντα. Καλωσορίζουμε λοιπόν τα ιστορικά αυτοκίνητα – αντίκες και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην έκθεση».

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Εκδηλώσεων Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΟΡ.Κ.Α.) κ. Τιμολέων Τσοκανής, δήλωσε:

«Η λέσχη ΟΡ.Κ.Α στα πλαίσια των εκδηλώσεων της φέτος, επέλεξε τον Πειραιά για τη διεξαγωγή της 12ης συνάντησης Γαλλικών και άλλων ιστορικών οχημάτων.

Στη καρδιά του Πειραιά, στο Πασαλιμάνι, θα συναντηθούν «καλλονές» μιας άλλης εποχής, που θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να θαυμάσουν τα οχήματα, να τα μάθουν οι νέοι, και να τα θυμηθούν οι παλαιότεροι.

Το κλασικό όχημα είναι πλέον προϊόν πολιτιστικής κληρονομιάς με απόφαση της Unesco, και η λέσχη ΟΡ.Κ.Α που μετράει σχεδόν 25 χρόνια ζωής, έχει σαν σκοπό την ανάδειξη των παλαιών οχημάτων. Υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και με την στήριξη και την αγάπη του, θα το κάνει πράξη την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου!».

www.piraeus.gov.gr