Συμφωνικό Σκίτσο (2019)

https://www.youtube.com/watch?v=3kCRkxxsX8I

Το «Συμφωνικό Σκίτσο» είναι ένα νοσταλγικό, νεορομαντικό κομμάτι που επιχειρεί να μεταδώσει τα συναισθήματα ενός μετανάστη συνθέτη, του οποίου οι αναφορές εμφανίζονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η ανάγκη για μια μουσική γλώσσα που να είναι ταυτόχρονα τοπική και διεθνής, μοντέρνα και διαχρονική, σύγχρονη και προσιτή είναι η κύρια φιλοσοφία πίσω από αυτό το κομμάτι.

Μιχάλης Ανδρονίκου – Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Μιχάλης Ανδρονίκου γεννήθηκε στη Λεμεσό Κύπρου το 1977. Είναι συνθέτης, καθηγητής σύνθεσης και ανώτερων θεωρητικών και ερευνητής.

Είναι διδάκτωρ Σύνθεσης του πανεπιστημίου του Calgary. Είναι απόφοιτος και κάτοχος αδιάσπαστου μεταπτυχιακού τίτλου (Integrated Master’s in Music) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει δίπλωμα κλασικής κιθάρας, κλαρινέτου και θεωρητικών από το Trinity College κι από το Royal Academy of Music του Λονδίνου, καθώς και δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, διπλωματούχος Σύνθεσης του Ελληνικού Ωδείου (με καθηγητή το Θεόδωρο Αντωνίου). Παράλληλα έχει μελετήσει παραδοσιακά όργανα όπως πολίτικο λαούτο, ταμπουρά κλπ. Έχει γράψει μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα, για σόλο όργανο, μουσική για θέατρο και κινηματογράφο, για εικαστικές εκθέσεις και τραγούδια.

Έχουν κυκλοφορήσει επτά δισκογραφικές δουλειές αποκλειστικά με έργα δικά του και άλλες με συμμετοχές του. Παρτιτούρες των έργων του έχουν εκδοθεί από τη Βουλγάρικη εταιρεία Balkanota, την Καναδική Palliser Music Publishing και την Da Vinci Editions στην Ιταλία και την Ιαπωνία.

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών (ΕΕΜ), της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος (ΕΜΣΕ), του Κέντρου Κυπρίων Συνθετών, του Canadian Music Centre και της Canadian League of Composers