Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΟΜΜΘ – Πρόεδρος ο Βασίλειος Γάκης

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 το νέο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα εκλέγοντας ομόφωνα πρόεδρο τον Βασίλειο Γάκη, οικονομολόγο και δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρο τον Αστέριο Τσουκαλά, οικονομολόγο, γενική γραμματέα την Ευγενία Αλεξανδροπούλου, αντιπρύτανη ΠΑΜΑΚ, και ταμία τον Εμμανουήλ Ασπασίδη, δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω.

Μέλη είναι οι: Δήμητρα Καρυοφύλλη-Κωνσταντινίδη, φιλόλογος, Λένα Κουλούρη-Τορνιβούκα, νομικός, Θεοφάνης Ουγγρίνης, επιχειρηματίας, Νικόλαος Παπαϊωάννου, πρύτανης ΑΠΘ, Ξανθίππη Σκαρπιά-Χόιπελ, ομότιμη καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ και πρόεδρος του Ιδρύματος ΜΜΣΤ, Αμαλία Τσαμπάζη, αρχιτέκτονας.

Στη συνέχεια ο νέος πρόεδρος προέβη σε μια δήλωση δίνοντας συνοπτικά το στίγμα και το όραμά του:
«Ευχαριστώ την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, καθώς επίσης και τα μέλη του νέου Δ.Σ. του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης που μου εμπιστεύτηκαν την προεδρία του Οργανισμού, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον πολιτισμό της πόλης μας και της Βόρειας Ελλάδας.
Με σεβασμό στο παρελθόν και στις ρίζες μας, πιστεύω σ’ έναν πολιτισμό ανοιχτό στην καινοτομία και την εξέλιξη, ως αποτέλεσμα της διαλεκτικής του σχέσης με την κοινωνία στη ροή του χρόνου. Πιστεύω σ’ έναν πολιτισμό της ελεύθερης έκφρασης, του διαλόγου των διαφορετικών τάσεων, της ανεκτικότητας, της συμμετοχής και της συνεργασίας με στόχο τη βελτίωση της αισθητικής στον δημόσιο και ιδιωτικό βίο.
Με αυτές τις σκέψεις και με σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΟΜΜΘ, στην ιστορία του καθώς και σε όλους όσοι το οραματίστηκαν και το υπηρέτησαν, δεσμεύομαι να συμβάλω στην ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής με στήριξη και ανάδειξη της εγχώριας και τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, σε συνεργασία με όλους τους φορείς και σε σύνδεση των δράσεών μας με τα γεγονότα και τις στιγμές της πόλης μας.
Έχοντας υπηρετήσει τον πολιτισμό και τη Θεσσαλονίκη από διάφορες θέσεις ευθύνης, δεσμεύομαι για δράσεις με κοινωνικό πρόσημο, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους αλλά και στην προσέλκυση επισκεπτών από την ελληνική και βαλκανική ενδοχώρα, αναδεικνύοντας τη Θεσσαλονίκη σε Μητρόπολη του Πολιτισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Έχοντας πλήρη επίγνωση της βαρύτητας του νέου έργου που αναλαμβάνω, με δεδομένη τη στήριξη των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. και την αποδεδειγμένη εμπειρία των στελεχών και εργαζομένων του Οργανισμού, στόχος είναι το Μέγαρο Μουσικής να γυρίσει σελίδα!».

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο πρόεδρος μαζί με μέλη του Δ.Σ. μετέβησαν στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής του Μεγάρου και παρακολούθησαν τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, με την οποία μάλιστα ο Βασίλειος Γάκης είναι παλιός γνώριμος, αφού υπήρξε πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Τ.Ο.Σ. της ΚΟΘ.