Στο #1 των digital charts το νέο single του βραβευμένου συνθέτη Tasos P. με τίτλο «Ce Soir»

Ο βραβευμένος συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Τάσος Πέτσας (a.k.a Tasos P.) μετά τη φετινή του πρόκριση στον ημιτελικό των δυο γνωστών μουσικών διαγωνισμών International Songwriting Competition (Αμερική) και UK Songwriting Competition (Αγγλία) με το τραγούδι  του «Été D’Amour», κυκλοφορεί  στις αρχές του φθινοπώρου το νέο του τραγούδι με τίτλο «Ce Soir».

Το single σε μουσική και παραγωγή του ίδιου, είναι ένα χορευτικό κομμάτι με έντονες επιρροές από τη δεκαετία του ‘90 και τη γαλλική ποπ μουσική σκηνή.

Τους γαλλικούς στίχους υπογράφει ο Χρήστος Κουτρουφίνης ενώ το mixing/mastering  του τραγουδιού έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Λαζάρου. Στα φωνητικά είναι ο Aladine Guettaf ενώ παράλληλα κυκλοφορεί και ένα house remix του τραγουδιού από τον Νίκο Τρυφωνόπουλο (Dj Tryfono).      

Το «Ce Soir» είναι το 20o digital single του δημιουργού που φέτος κλείνει επτά χρόνια στη δισκογραφία και κυκλοφορεί μέσα από τη δισκογραφική εταιρεία της FM Records,  Meditelectro.

YouTube Link

Stream and/or Download: https://orcd.co/cesoir

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Τάσος Πέτσας είναι συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής με τα τραγούδια του να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των ελληνικών, βρετανικών και των ευρωπαϊκών charts. Με σπουδές αρμονίου (1989-1991), σύνθεσης/παραγωγής (2003-2005) αλλά και φωνητικής (2010-2013), από το 2015 μέχρι και σήμερα έχουν κυκλοφορήσει από την ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες FM Records και Meditelectro, τρία ολοκληρωμένα άλμπουμ, τόσο digital όσο και σε CD, το «Heart Of Mine (Anna)» (2015), το «The Libra Sessions» (2019) και το «Retro Boy» (2020).  Παράλληλα έχουν κυκλοφορήσει ψηφιακά τρία  E.P.S., το «Libra Part One (1975)» (2017), το «Libra Part Two (1975)» (2019) και το «Retro Boy Revisited» (2021). Ο ίδιος μετράει 19 digital singles, κάποια από τα οποία έχουν μπει στα 200 καλύτερα τραγούδια της Ευρώπης (Euro200.net), στο επίσημο chart της IFPI της Ελλάδας, στο Top-10 του Ελληνικού Billboard Digital Chart αλλά και στo Digital Chart της Μ. Βρετανίας.  Σημαντικές διακρίσεις στην πορεία του είναι η βράβευσή του με 6 Global Music Awards στην Καλιφόρνια της Αμερικής για τις συνθέσεις του «Bliss», «Mother Of Mine (Anna)» και για τα άλμπουμ του «The Libra Sessions» και «Retro Boy» (σημείωση: για το «The Libra Sessions» έχει βραβευθεί με το Ασημένιο Μετάλλιο).

Αξίζει να σημειωθεί πως η instrumental σύνθεσή του «Mother Of Mine (Anna)» αφιερωμένη στη μητέρα του η οποία έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο όταν κυκλοφόρησε το 2015 ανέβηκε στο #1 του Ελληνικού Billboard Digital Singles Chart συμπληρώνοντας παράλληλα 23 συνολικά εβδομάδες παραμονής στο top-10 του ίδιου chart ενώ μέχρι και σήμερα παραμένει ανάμεσα στα καλύτερα τραγούδια του Ευρωπαϊκού Chart (Euro200.net) από το 1988 που ιδρύθηκε το συγκεκριμένο chart μέχρι και σήμερα.

Ο Tasos P. είναι από τους λίγους Έλληνες συνθέτες της ηλεκτρονικής σκηνής που έχει τραγουδήσει σε δύο από τις συνθέσεις του που ανέβηκαν ψηλά τόσο στα ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά charts. Το 2015 σε συνεργασία με την cross over σοπράνο Μάνια Βλαχογιάννη στο τραγούδι «Angel Of Mine» (που μάλιστα φιλοξενήθηκε στην πρώτη σελίδα του Ευρωπαϊκού Chart) και το 2021 στο ελληνόφωνο «Πες μου τι σημαίνει αγάπη». Τέλος, τα δύο τελευταία χρόνια δύο από τις συνθέσεις του έχουν διακριθεί σε διάφορα ευρωπαϊκά και διεθνή μουσικά φεστιβάλ. Η πρώτη είναι η σύνθεσή του «Bliss» που αποτελεί το μουσικό score στη βραβευμένη μικρού μήκους ταινία «Returns» (Επιστρέφει) της Μέλανι Γεωργίου, μια ταινία που αναφέρεται στην παιδική κακοποίηση. Και η δεύτερη είναι το «Été D’Amour» που φέτος το 2022 προκρίθηκε  στον ημιτελικό των δυο γνωστών μουσικών διαγωνισμών International Songwriting Competition της Αμερικής και UK Songwriting Competition της Αγγλίας.