«Στην τσέπη σου κρύβεται ένας γίγαντας»: Μία ποιητική συλλογή, ωδή προς την λυρικότητα!

Προτείνει ο δημοσιογράφος Θάνος Ξάνθος

«Στην τσέπη σου κρύβεται ένας γίγαντας». Αυτός είναι ο τίτλος της νέας ποιητικής συλλογής της Ελένης Ποζιού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συρτάρι. Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι και παραμύθι ή κάποιο μεγάλο μυθιστόρημα. Όμως όχι. Είναι ποιήματα βγαλμένα από την ίδια την ζωή… Δύσκολο  «άθλημα» η ποίηση με πολλά ρίσκα. Μα η ποιήτρια εδώ, φαίνεται πως τα καταφέρνει άψογα!

Η γυναίκα είναι στο επίκεντρο της  σκέψης και των λέξεων της, αλλά η ποίηση δεν είναι μόνον γυναικεία. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα συζητήσεων, που εναρμονίζονται με τα πάθη, τους έρωτες και τα συναισθήματα των ανθρώπων. Άλλωστε απευθύνεται σε όλους. Ποιον δεν αφορά η αγάπη, ο έρωτας, η αποτυχία, η ευτυχία, κλπ. ;

Τα ποιήματα της κυρίας Ποζιού, χαρακτηρίζονται από ελεύθερο στίχο, χωρίς επιτηδευμένες λέξεις η φράσεις και έντονη λυρικότητα. Για την ακρίβεια, η ποιητική αυτή συλλογή, θα μπορούσε να αποτελεί και έναν ύμνο στην λυρικότητα.

Οι αξίες της ζωής, τα λάθη, τα σωστά, οι ευκαιρίες που κερδίσαμε ή χάσαμε
«χτίζονται» στα μάτια του αναγνώστη με γλαφυρότητα στο ύφος, κομψότητα στην έκφραση και πολλές εικόνες. Οι εικόνες συνθέτουν και το κάδρο μέσα από το οποίο ο εκάστοτε αναγνώστης μπορεί να δει τον εαυτό του μέσα στα ποιήματα και να ταυτιστεί. Αυτός είναι και ένας έξυπνος τρόπος επικοινωνίας της ποιήτριας με τους αναγνώστες.

Το κεντρικό μήνυμα της συλλογής αυτής, που εγώ εξέλαβα, ξεφυλλίζοντας την είναι η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και δεν γνωρίζουμε ότι τελικά υπάρχει.

Κυρία Ποζιού σας ευχαριστούμε πολύ για το λογοτεχνικό σας αυτό πόνημα! Μας κάνατε ενεργούς παραλήπτες των πιο ανθρώπινων μηνυμάτων!

Συνήθως μόνοι βαδίζουμε. Κάνοντας ανόητους διασκελισμούς, κροταλίζουμε τα πέλματα στο πεζοδρόμιο. Ενίοτε συμβαδίζουμε με άλλους, στις διχάλες χωριζόμαστε ή σιωπηρά αποστρέφουμε τις πλάτες και συνεχίζουμε.

Συγγραφέας: Ελένη Ποζιού

Εκδότης: Συρτάρι

Μορφή: Μαλακό εξώφυλλο

Έτος έκδοσης: 2022

Αριθμός σελίδων: 72

Κωδικός ISBN-13: 9786188551985

Διαστάσεις: 14×21