ΣΤΕΛΛΑ ΣΑΜΑΡΑ: “Θέλω η μουσική να υπάρχει πιο πολύ στη ζωή μου και θα κάνω τα πάντα γι’ αυτό”

Καλώς ήρθες στο polismagazino. Λίγα λόγια για σένα και για αυτό που κάνεις, σαν μια πρώτη γνωριμία. Καλησπέρα κι από μένα! Δεν έχω να πω κάτι τρομερό… Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία 3 χρόνια μένω στην Αθήνα, προσπαθώντας να παλέψω για το όνειρό μου… για να πω έστω ότι προσπάθησα… Αγαπάω τη μουσική και κάνω ό,τι μπορώ για να την έχω στη ζωή μου όσο περισσότερο γίνεται. Πολλές φορές, αισθάνομαι ότι κυνηγάω ουράνια τόξα, όμως προτιμώ αυτό από το να μην ελπίζω σε τίποτα.

Πότε ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με τη μουσική και ποια ήταν τα πρώτα ερεθίσματά σου; Ξεκίνησα να παίζω κιθάρα όταν ήμουν περίπου 10 χρονών, όμως τραγουδούσα από πολύ μικρούλα (όπως κατάφερνα). Είχαμε κάποια cd στο σπίτι, τα οποία συνήθιζα να ακούω, μαθαίνοντας έτσι απ’ έξω τα τραγούδια που μου άρεσαν.

Ποια είναι η πρώτη σου μουσική ανάμνηση; Η μαμά μου να τραγουδάει… και πιστεύω ότι είναι η πιο όμορφη μουσική ανάμνηση που θα μπορούσα να έχω.

Ποια ήταν η πιο καθοριστική στιγμή, όπου ένιωσες ότι η μουσική θα είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής σου; Νομίζω ότι πάντα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι μου, γενικά. Τη χρειαζόμουν για συμπαράσταση. Απλώς, από επαγγελματικής πλευράς, με επηρέασε το ταξίδι μου στην Αθήνα το 2013, ώστε να συμμετέχω στη συναυλία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Τότε κατάλαβα για πρώτη φορά ότι θέλω η μουσική να υπάρχει πιο πολύ στη ζωή μου και ότι θα κάνω τα πάντα γι’ αυτό.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές επιρροές σου, μουσικές και μη, που σε οδήγησαν να δημιουργείς με τον τρόπο που δημιουργείς σήμερα; Όσα βίωνα ήταν η αφορμή για να ξεκινήσω να γράφω. Απλώς με την πάροδο του χρόνου, αλλάζοντας μέσα σου, αλλάζεις και τον τρόπο αντίληψης και αποτύπωσης των πραγμάτων γύρω σου. Βέβαια, μία καταθλιπτική προσωπικότητα, θα εστιάζει συνήθως στα άσχημα και τα στενόχωρα. Αυτό είναι το μόνο σταθερό και σπάνια αλλάζει. Παρ’ όλα αυτά, παλαιότερα μπορεί να έγραφα ρομαντικά βαλσάκια, ενώ πλέον μου βγαίνουν μόνο νευριασμένα ζεϊμπέκικα και καταντάει λίγο κουραστικό… γι’ αυτό, τώρα τελευταία επιλέγω να μη βάζω μουσική σε πολλούς στίχους μου ή να μην ψάχνω στίχους για τη μουσική μου. Δε θέλω να βγαίνει κάτι πιεσμένα. Περιμένω πρώτα να περάσει αυτή η φάση…

Σε “τρομάζει” η έννοια της επιτυχίας ή της αποτυχίας; Στον υπερθετικό βαθμό τους και οι δύο καταστάσεις είναι δύσκολες ως προς την αντιμετώπιση. Σε τέτοια περίπτωση και οι δύο θα με “τρόμαζαν”. Αν ήταν στο χέρι μου, δε θα βίωνα τίποτα ακραίο. Το παν για μένα είναι να έχω ηρεμία και ισορροπία σε ό,τι κάνω. Να υπάρχω κάπου διακριτικά και να ασχολούμαι με τη μουσική μου με αγάπη. Μόνο αυτό.

Λίγα λόγια θα θέλαμε για την πιο πρόσφατη κυκλοφορία σου. Το τραγουδάκι μου, κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό από τη Heaven Music και λέγεται “Δήλωσα Παραίτηση”. Έχει δικούς μου στίχους και μουσική και είναι αυτό που έκανε την αρχή για μια σειρά τραγουδιών που θα ακολουθήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Μουσική και στίχοι είναι πάντα δικοί σου; Ή αυτό που δημιουργείς είναι προϊόν συνεργασίας; Το τραγούδι που κυκλοφόρησε, καθώς και τα επόμενα 3 που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια, είναι δικά μου σε στίχους και μουσική. Τα περισσότερα τραγούδια που έχω “στο συρτάρι μου” αυτή τη στιγμή είναι εξ ολοκλήρου δικά μου. Υπάρχουν όμως και κάποια στα οποία έχω γράψει μόνο τους στίχους ή μόνο τη μουσική. Το βασικότερο, είναι να υπάρχει η ψυχή σου στο καθένα, είτε είναι δικό σου εξ ολοκλήρου, είτε κατά το ήμισυ.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σου σχέδια; Αυτήν την περίοδο, είμαστε στο στούντιο και ετοιμάζουμε κάποια νέα τραγουδάκια, τα οποία θα κυκλοφορούν σταδιακά ανά 2-3 περίπου μήνες. Την ενορχήστρωσή τους έχει αναλάβει ο Νίκος Γύρας, ο οποίος με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην πραγματοποίηση αυτής της δισκογραφικής δουλειάς.