ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΤΣΙΟΣ: Από τη Μύκονο στη Βιέννη!

Μετά απο έκθεση στη Μύκονο, ο Έλληνας ζωγράφος συνεχίζει την πορεία του με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό.

Αυτή την φορά το έργο του απο την συλλογή “Nature” εκτίθεται στο Raum Salmgasse στην Βιέννη, σε έναν ιδιαίτερο χώρο με μεγάλη ιστορία και παραδόσεις από τις 19-21 Ιουνίου.

Το έργο του επίσης καταχωρήθηκε σε διεθνές βιβλίο σύγχρονης τέχνης. 

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:
Ο Σταύρος Δίτσιος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, το 1978. Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, Ιταλία (1997-2001). Μεταξύ τών καθηγητών του ήταν ο Umberto Borella.
Ανήσυχος και διερευνητικός, ασχολείται με άλλες πτυχές της τέχνης, όπως η σκηνογραφία και η σκηνοθεσία σε θέατρα για κλασικές παραστάσεις μπαλέτου και θεατρικές παραστάσεις. Ανακαλύπτει επίσης πτυχές του εαυτού του ενώ γράφει παιδικά παραμύθια.

Το 2009, ο Σταύρος Δίτσιος επιλέχθηκε να εκθέσει τα έργα του στη Μπιενάλε 2, στη Θεσσαλονίκη, επιμέλεια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκης. 
Το 2019, επιλέχθηκε να εκθέσει ένα έργο τέχνης του στην Μπιενάλε του Λονδίνου επιμελημένη από την Gagliardi Gallery σε συνεργασία με το Μουσείο Τέχνης Chianciano.
Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Μουσεία, ιστορικούς χώρους, καλλιτεχνικές εκθέσεις και γκαλερί παγκοσμίως, όπως στο Palazzo Della Cancelleria Vaticana στη Ρώμη, όπου έλαβε διεθνές βραβείο.

Επιπλέον, έχει εκθέσει στο Museum of Art and Science, Μιλάνο, στο Palace of Borghese, Φλωρεντία και στο Topic Salon στην Πράγα.
Οι πίνακές του βρίσκονται στην συλλογή του Μουσείου Βορρέ, Αθήνα, στην συλλογή Yukyung Μουσείο Ν. Κορέας, στo Μουσείο Osten of drawing, Σκόπια, στην Πινακοθήκη της Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας στο Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.

Μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. ( Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδος). Http://www.stavrosditsios.com https://www.instagram.com/stavros_ditsios.art/ https://www.facebook.com/stavrosditsiosart