Στέλλα Χαβιαροπούλου: “Φοβάμαι πως η επόμενη μέρα του απεγκλωβισμού μας, θα είναι ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ”

Η Στέλλα ΧΑΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (Stella CaviART), Δημιουργός-Ποιήτρια- Επιμελήτρια Εκθέσεων, Πολιτιστική εκπρόσωπος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αποκλειστική Αντιπρόσωπος-Επιμέλειας Ελλήνων καλλιτεχνών για το ARCHLove Magazine, USA., τοποθετείται στις ερωτήσεις του polismagazino.gr

“Σιχαίνομαι κάθε κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευσης θέσης κάποιου, γιατί απλά πέρα από απαράδεκτο, αποτελεί την αρνητική εξέλιξη ενός ανθρώπινου όντος. Ειδικά στον αιώνα που ζούμε!”

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Ο εγκλεισμός όπως στους περισσότερους από μας, πιστεύω μόνο ευχάριστος δεν είναι… με όλη αυτή τη χρονική διάρκεια και την αοριστία με την οποία μας έχει επιβληθεί. Ωστόσο σε προσωπικό επίπεδο, μου χρησιμεύει στο να συγκροτηθώ καλύτερα, γιατί ήμουν ιδιαίτερα δραστήρια εκτός σπιτιού με όσα ασχολούμαι, ως προς τις καλλιτεχνικές μου δραστηριότητες εντός και εκτός Ελλάδας. Έτσι, πέραν της φροντίδας της οικογένειάς μου, βρήκα τον χρόνο να οργανώσω καλύτερα τον χρόνο μου. Να ξανα ασχοληθώ δημιουργικά με τη ραπτική μου, τη μαγειρική. Να μεθοδεύσω τις μελλοντικές εκθέσεις μου. Να αντιδράσω δημιουργώντας έργα ζωγραφικής και Ποιητική συλλογή, καθώς και τις συμμετοχές μου στο Εξωτερικό και στην Ελλάδα, μέσω του Διαδικτύου. Θυμός, Οργή, Καταπάτηση της ελευθερίας μου αλλά και ανάγκη φιλοσόφησης και μεθόδευσης όσων αγαπώ πολύ: ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΟΥ.

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Η βία άμεση ή έμμεση πάντα υπήρχε δυστυχώς. Προσωπικά εκτός από κάποιες παρενοχλήσεις από πρόσωπα εμπιστοσύνης μου, στο μακρύ παρελθόν, δεν είχα ούτε γνώριζα γι’ άλλους. Σιχαίνομαι κάθε κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευσης θέσης κάποιου, γιατί απλά πέρα από απαράδεκτο, αποτελεί την αρνητική εξέλιξη ενός ανθρώπινου όντος. Ειδικά στον αιώνα που ζούμε! Υποτίθεται ο άνθρωπος έχει όλα τα μέσα να εκπαιδευτεί, να προοδεύσει, να γίνει περισσότερο δοτικός και παραγωγικός ποιοτικά! Σαν πρώην εκπαιδευτικός και μάλιστα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, λειτούργησα επί 26 χρόνια με υπομονή, κατανόηση, δημοκρατική συνείδηση και τρυφερότητα προς τους μικρούς μαθητές ή φοιτητές μου. Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΩΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ Η ΚΑΙ ΖΩΑ.

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Για την κλήση μας να εμβολιαστούμε δεν έχω άποψη ξεκάθαρη. Ειλικρινά έτσι που βομβαρδίζομαι από επίσημες ανακοινώσεις αλλά και από ανεπίσημες κοινοποιήσεις και άρθρα, σχεδόν ένα χρόνο τώρα, πιστεύω πως υπάρχει σαφώς σκοπιμότητα. Το γεγονός πως τόσο γρήγορα μας ζητούν να εμβολιαστούμε, το θεωρώ βεβιασμένες κινήσεις, χωρίς αληθινή επιστημονική βάση σε προηγούμενα δεδομένα και πορίσματα. Ωστόσο σύντομα ζήτησα να εμβολιαστώ, γιατί περιμένω να μην έχω εμπόδια στις άμεσες μελλοντικές μου κινήσεις αν αυτό θα τα φέρει. Δεν ξέρω ούτε θέλω να σκεφτώ αρνητικά. Θέλω να πιστέψω πως ο εμβολιασμός θα φέρει ένα απόλυτα θετικό αποτέλεσμα ώστε να λήξει όλη αυτή η μουντή, ψυχρή περίοδος που περνάμε στην Ανθρωπότητα,.. κάτι σαν ΨΥΧΡΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΟΛΕΜΟ!

ΕΞΟΔΟΣ

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εαν ναι, πως το αντιμετωπίσατε; Φυσικά και ναι! Τα καλλιτεχνικής φύσης ταξίδια μου κυρίως στο Εξωτερικό. Τους φίλους μου, αφού οι περισσότεροι βρίσκονται εκτός της πόλης που ζω. Την απλή βόλτα… έναν καφέ, μία έξοδο, το να συναλλαχθώ με αγαπημένα πρόσωπα.. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΣΤΕΡΗΘΗΚΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ Ε Γ Ω ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ! Κάτι που δεν ξέρω αν είναι συγχωρήσιμο!

Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Λόγω ιδιότητάς μου πλέον, ως συνταξιούχου εκπαιδευτικού, δεν έχω άμεση εμπλοκή και εμπειρία. Ωστόσο, πιστεύω πως ο κόσμος που αποτελεί το ενεργό ζωτικό κύτταρο της Κοινωνίας μέσω της προσφοράς του στο σύνολο με την εργασία του, αφενός θα ανασάνει, αφετέρου θα αναγκαστεί να αποδείξει εκ νέου την αξία του, μέσα από τον ισχυρό ανταγωνισμό που θα προκύψει. Φοβάμαι πως η επόμενη μέρα του απεγκλωβισμού μας, θα είναι ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ! Γι’ αυτό καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι, να οργανωθούν από τώρα για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων!


Ονομάζομαι Στέλλα ΧΑΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ κι έχω το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Stella Caviart, γιατί όλη μου την ζωή ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ και ΓΡΑΦΩ ΠΟΙΗΣΗ. Δημιουργώ πίνακες σύγχρονων κυρίως τεχνικών, μετά από σπουδές μου στις ΗΠΑ κι Ελλάδα. Ζωγραφίζω εποχιακά σε επαγγελματικούς χώρους, κάνω Body painting, μέχρι και ζωγραφική σε παπούτσια. Επίσης, γράφω Ποίηση, και διοργανώνω Ομαδικές Διεθνείς Εκθέσεις για την προβολή των Ελλήνων Δημιουργών. Μέσω των ιδιοτήτων μου, έχω την τιμή να υπηρετώ ως Πολιτιστική Εκπρόσωπο της Θεσσαλονίκης, του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος από το 2014, αλλά και να είμαι από το 2019 η Αποκλειστική Αντιπρόσωπος για την Ελλάδα του Διεθνούς Περιοδικού Ποικίλης Ύλης ARCHLove Magazine, USA.