Σπύρος Μπιμπίλας: “Χριστούγεννα είναι η αγάπη εν δράσει…. κάθε φορά που αγαπάμε, κάθε φορά που δίνουμε είναι Χριστούγεννα”

Ένας άνθρωπος δοτικός, τρυφερός και πολυπράγμων. Ένας εξαιρετικός ηθοποιός, με πολυετή παρουσία στο θέατρο, το σινεμά και την τηλεόραση, αλλά και ένας ενεργός πολίτης που αγωνίζεται για τα δικαιώματα όχι μόνο τα δικά του αλλά και όλων μας.

Δεν μένει αδιάφορος με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει τον καθένα μας. Έχει καταφέρει να έχει ισορροπία με όλα όσα ασχολείται αλλά και με την προσωπική του ζωή, την οποία φροντίζει με επιμέλεια και σεβασμό. Πάνω από 40 χρόνια καριέρας, έχοντας παίξει μέχρι σήμερα σε πάνω από 160 θεατρικές παραστάσεις, αμέτρητες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές.

«Το θέατρο για μένα είναι πηγή ζωής. Θέατρο και ταξίδια, ήταν το όνειρό μου. Νιώθω ευτυχισμένος γιατί τα κατάφερα αλλά και ακόμη και σήμερα τα καταφέρνω. Από μικρός ήθελα να γίνω ηθοποιός, γεννήθηκα με αυτό. Για αυτό και είμαι ευτυχισμένος, γιατί κάνω αυτό που αγαπώ».
Αεικίνητος, δε σταματά ποτέ….
«Φέτος, κάνω κάτι ιδιαίτερα σπάνιο αλλά και δύσκολο, συμμετέχω σε τρεις διαφορετικές παραστάσεις ταυτόχρονα. Θέλει πολύ δουλειά, αλλά η δουλειά δε με τρομάζει, ίσα ίσα μου αρέσει πολύ. Άλλωστε από μικρός αυτό ονειρευόμουν…»
Και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα όταν τα πιστεύεις και τα δουλεύεις!
«Αυτή τη σεζόν λοιπόν, συμμετέχω στην παράσταση “Αλίμονο στους νέους” στο θέατρο Coronet. Είναι η γνωστή κομεντί του Σακελλάριου και Γιαννακόπουλου. Στην παράσταση αυτή συμμετέχω με τέσσερεις ρόλους και μάλιστα πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους. Συμμετέχω επίσης στην παράσταση “Ανεβαίνοντας τη σκάλα” του Άγγελου Μοσχονά, στο θέατρο Αλκμήνη και τέλος στην παιδική παράσταση “Σταχτοπούτα” στο θέατρο Broadway».

Πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) εδώ και 14 χρόνια «τρέχει» αγόγγυστα για τα προβλήματα των ανήμπορων ηθοποιών.
«Εκδώσαμε το νέο ημερολόγιο του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών), που το έχω γράψει εγώ εξ ολοκλήρου. Πρόκειται για ένα βιβλίο, λεύκωμα που αφορά όλους τους Έλληνες καλλιτέχνες, από το 1850 έως σήμερα, που έχουν δράσει στο εξωτερικό. Η παρουσίασή του θα γίνει 14 Ιανουαρίου στο Εθνικό Θέατρο».
«Κινηματογραφικά συμμετέχω στην ταινία “Λούγκερ” του Κώστα Χαραλάμπους, στην ταινία “Κλαδί στη φωτιά”, στην ταινία “Η Μυρσίνη δεν είναι πια εδώ” και την εμπορική ταινία “Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Ν5”, γιατί μου αρέσει να παίζω και στα ποιοτικά αλλά και στα εμπορικά».
«Ποτέ δεν κάνω σχέδια για το μέλλον….αφήνω τη ζωή να μου τα φέρει όπως θέλει αυτή».

Ένας άνθρωπος βαθιά συναισθηματικός, γεμάτος αγάπη και καλοσύνη. Ο Σπύρος Μπιμπίλας μεταφέρει το μήνυμα των Χριστουγέννων, σκορπίζει την αγάπη του απλόχερα σε όλους μας.