Σπύρος Καλύβας “Not Me” Έκθεση φωτογραφίας

Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της ειδικότητας “Τέχνη Φωτογραφίας” του ΔΙΕΚ Κηφισιάς (Δ2), υπό την επιμέλεια της εκπαιδεύτριάς τους Ιουλίας Λαδογιάννη www.facebook.com/ioulia.ladogianni, διοργανώνουν στο Matchpoint ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Not Me” και διάρκεια από 11 έως και 18 Ιουνίου 2021, με ελεύθερη είσοδο.

www.facebook.com/notme.exhibition

Η ερμηνεία του τίτλου “Not Me” είναι διττή, αφού ο φωτογράφος (συμ)μετέχει στο κάδρο είτε ως πρόσωπο είτε ως προσωπικότητα. Οι σπουδαστές που εκθέτουν τις φωτογραφίες τους, χρησιμοποιούν το λεξιλόγιο του περιβαλλοντικού πορτρέτου για να δώσουν τη δική τους σύγχρονη προσέγγιση και ερμηνεία: είτε μέσω της δικής τους μορφής (φυσικής παρουσίας) είτε όχι, αποκαλύπτουν και αποκαλύπτονται, (προσ)καλώντας τον θεατή να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς τους και να “δει” πέρα από όσα κοιτάζει.

Στοιχεία – Πληροφορίες
Πού: Matchpoint – Αινιάνος 1, Αθήνα (Πεδίον Άρεως)
Διάρκεια: 11-18 Ιουνίου 2021 και ώρες 11:00 -00:30
Είσοδος: Ελεύθερη

Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 στις 20:00 (για την ημέρα των εγκαινίων η είσοδος της έκθεσης θα είναι από την οδό Ιουλιανού & 28ης Οκτωβρίου – πρώην Πατησίων)

Εκθέτουν οι: Γαβριέλα Αποστόλου, Ανάργυρος Αραβανής, Μιχάλης Ασκοξυλάκης, Δημήτρης Γεωργάκης, Παναγιώτα Γεωργιλή, Σπύρος Καλύβας, Αλέξιος Καπετανάκης, Αθανασία Κατσή, Γιώργος Κελεμένης, Βιβή Κωτούλα, Ρία Λομβαρδία, Μάνος Νούσης, Ερμιόνη Ξηρού, Ελένη Σιάμη, Νάνσυ Σταυροπούλου, Γιώργος Τόφαλος

Επιμέλεια έκθεσης: Ιουλία Λαδογιάννη
Χορηγός χώρου: Matchpoint
Υποστηρικτής: ZAF Engineering & Solutions

FB Page: https://fb.me/notme.exhibition
Instagram: @notme.photography.exhibition

Σας παρουσιάζουμε τον Σπύρο Καλύβα.

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1996, όπου και κατοικώ μέχρι σήμερα. Έχω σπουδάσει στο Οικονομικό τμήμα της Νομικής στο ΕΚΠΑ, όμως η φωτογραφία έχει κερδίσει το ενδιαφέρον μου στην πορεία της ζωης μου. Έτσι αποφάσισα να διδαχθώ την τέχνη της φωτογραφίας στο ΔΙΕΚ Κηφισιάς, όπου τωρα αποφοιτώ.

UnTouched
Στο πλαίσιο του μαθήματος έγχρωμη φωτογραφία, με θέμα το περιβαλλοντικό πορτρέτο, δημιούργησα μια σειρά φωτογραφιών. Παρατηρούμε στη φύση σκουπίδια και παρατημένα αντικείμενα από τον ίδιο τον άνθρωπο και συχνά αντιμετωπίζουμε αυτή την έλλειψη κουλτούρας με απάθεια.

Το γυμνό σώμα εναρμονίζεται με τη φύση και έρχεται σε αντίστιξη με τα σκουπίδια που υπάρχουν σε αυτή. Το γεγονός αυτό δημιουργεί το ερώτημα εάν ανήκουμε στη φύση ή σε ένα υλιστικό περιβάλλον.

Χορηγός επικοινωνίας: polismagazino.gr