ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥΛΗΣ: Η λέξη που μ’ εκφράζει ως καλλιτέχνη είναι η “μαγεία”

“Το καλοκαίρι θα κάνω περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με το έργο «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω» και θα αρχίσω γυρίσματα για μια ταινία σε σκηνοθεσία του Στράτου Μαρκίδη”

Σε ποια ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Νομίζω ότι γεννήθηκα με αυτό το όνειρο. Δε θυμάμαι τον εαυτό μου να θέλει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή μου εκτός από το να γίνει ηθοποιός.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Μου αρέσει πολύ ο Τσάρλι Τσάπλιν. Νομίζω ότι από εκεί ξεκίνησαν πάρα πολλά πράγματα στο χώρο μας. Έπαιζε, έγραφε σενάρια, έκανε τη μουσική, σκηνοθετούσε, έκανε τα πάντα ο άνθρωπος.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Είναι μέρος της υποκριτικής τέχνης και τα δύο. Το θέατρο γεννιέται και πεθαίνει κάθε μέρα, ενώ στον κινηματογράφο θα το κάνεις μία φορά και θα μείνει γι’ αυτό πρέπει να το κάνεις και καλά. Μου αρέσουν εξίσου και τα δύο.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Για μένα είναι κάτι πολύ απλό. Να σε σταματήσει ένας άνθρωπος στο δρόμο να σου δώσει συγχαρητήρια, να σου πει ότι του άρεσες σε κάποιο ρόλο που έκανες και να σ’ αγκαλιάσει.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Ο καλλιτέχνης για μένα γεννιέται. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που δεν έχει ταλέντο να κάνει κάτι, αλλά οπωσδήποτε δε φτάνει μόνο το ταλέντο, θέλει καλλιέργεια.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Η λέξη για μένα είναι η “μαγεία”.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Κάποια πράγματα στη σκηνή έρχονται αυτόματα, αλλά πολλές φορές η έμπνευση έρχεται από τους συναδέλφους πάνω στη σκηνή.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Αληθινός, άμεσος, πληθωρικός.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Το καλοκαίρι θα κάνω περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με το έργο «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω» και θα αρχίσω γυρίσματα για μια ταινία σε σκηνοθεσία του Στράτου Μαρκίδη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Αποφοίτησα από τη δραματική σχολή Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έχω παίξει σε έργα των Συγγραφέων:
Μολιέρου, Γκολντόνι, Ζαν Ανούιγ, Τένεσι Γουίλιαμς, Σακελλαρίου, Γιαννακόπουλου, Ρέππα-Παπαθανασίου, Ρήγα Αποστόλου.

Σκηνοθέτες που συνεργάστηκα: Θεοδοσιάδης, Μεσσάλας, Ζούλιας, Ιορδανίδης, Θωμόπουλος, Κατρανίδης, Ρήγας Κυριακού, Χατζηπαναγιώτης.

Κάποια από τα Θεατρικά έργα: Ευρυδίκη Ο φιλάργυρος Το γλυκό πουλί της νιότης, Τα κίτρινα γάντια, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης, Αι δυο ορφαναί, Γαμπροί για πούλημα, Ραους, Ζωή σε λόγου μας, Δεν ακούω δεν βλέπω δεν μιλάω, Τρεις φόνοι καμιά κηδεία, Ένα εξοχικό παρακαλώ, Φούγκα.

Κάποιες Τηλεοπτικές σειρές:
Το πάθος, Δύο ξένοι, Περί ανέμων και υδάτων, Οι αναιδέστατοι, Τηλεμπόρα, Ένας μήνας και κάτι, Πες το ψέματα, Οι συμμαθητές, Κάτι χωρισμένα παλικάρια, Ελεύθερη σχέση