Σούλης Βαλσαμάκης: “Προχωρώ με σιγανά βήματα, χωρίς καθόλου να πιέζω τις καταστάσεις, σεβόμενος τους συνεργάτες και τους παραγωγούς…”

Ο Σούλης Βαλσαμάκης από πολύ μικρός κατάλαβε ότι έχει γεννηθεί για να υπηρετεί τη μουσική με το μπουζούκι του… Στο ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ του περασμένου Σαββάτου, έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση σ’ ένα κομμάτι που εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή δίπλα στον τραγουδοποιό Δημήτρη Παρίση μαζί με τους νέους και ταλαντούχους συνεργάτες τους. Κι έτσι πέρασαν στην επόμενη φάση!

Ας ανοίξουμε την καρδιά μας στους νέους που υπηρετούν τη μουσική της χώρας μας και αποτελούν το μέλλον αυτής. Ας γνωρίσουμε καλύτερα τον Σούλη…

Σούλη, καλωσήλθες στο polismagazino.gr. Από πoιά ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική και πότε κατάλαβες ότι το μπουζούκι είναι το όργανο της ζωής σου; Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση . Καλώς σας βρήκα! Από πολύ μικρή ηλικία είχα μια ροπή στη μουσική. Έδωσα εξετάσεις και πέρασα με άριστα στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου όπου όλα μου τα χρόνια η μουσική ήταν έντονα μέσα στη ζωή μου και κυλούσε σαν το αίμα στις φλέβες μου. Στην ηλικία των 12 ετών αποφάσισα ότι το μπουζούκι είναι για μένα το ιδανικό όργανο κι από τότε γίναμε αυτοκόλλητοι φίλοι!

Ο Σούλης Βαλσαμάκης είναι ο μουσικός του Action In Greece και είχε μια επιτυχημένη εμφάνιση στο ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ
το Σάββατο

Πιστεύεις ότι έπαιξε ρόλο για σένα η κληρονομιά που σου άφησε ο προπάππους σου Νίκος Λογοθέτης; Ο Νίκος Λογοθέτης ήταν πατέρας της γιαγιάς μου και ένας ταλαντούχος μουσικός. Έγραφε τραγούδια συνέθετε, τραγουδούσε και αφοσιώθηκε στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι από πολύ νωρίς. Ήταν για εμένα ένα δυναμικό πρότυπο για να θαυμάζω και να πορεύομαι. Δυστυχώς τον χάσαμε πολύ νωρίς και το μόνο που μου έμεινε είναι η δισκογραφική του δουλειά οι στίχοι του κι οι πενιές του για να έχω να πορεύομαι… Σημαντικά βιώματα ! Τα τραγούδια του είναι βιώματα ζωής!

Εσύ εκτός από το να παίζεις μπουζούκι συνθέτεις κιόλας; Ναι βέβαια γράφω στίχους συνθέτω και τραγουδάω… Ενορχηστρώνω τα κομμάτια μου και κομμάτια συναδέλφων και σαν ηχολήπτης, που είμαι, έχω μια γνώση στο πως να υπηρετήσω σωστά τον ήχο.

Έχεις πάρει τα εύσημα από καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος. Πως αισθάνεσαι που πολλοί σημαντικοί  άνθρωποι σου έδωσαν την ευκαιρία να προχωρήσεις με τις ευχές τους; Είναι μεγάλη μου τιμή που συνεργάστηκα με τον κύριο Κονιτόπουλο στο βίντεο κλίπ που γύρισε στη Χαλκιδική σε μια παραγωγή που πραγματικά άφησε το στίγμα της. Εξαιρετική δουλειά εξαιρετικό τραγούδι και μια μεγάλη εμπειρία για εμένα τόσο η εγγραφή στο Στούντιο όσο και τα γυρίσματα. Ευχαριστώ μέσα απ΄την καρδιά μου τον κύριο Κονιτόπουλο που παίξαμε μαζί σε αρκετά live σε όλη την Ελλάδα  και με βοήθησε να αποκτήσω εμπειρία. Ο κύριος Πολυκανδριώτης μου δώρησε το βιβλίο του μαζί με τα καλά του λόγια όταν με άκουσε κι αυτό ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή της ζωής μου που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Όταν ήμουν 14 ετών με είδε ο κύριος Πλέσσας σε μια οντισιόν όπου επέλεγε μουσικούς για την ορχήστρα του με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου. Βρισκόμουν εκεί για ένα γύρισμα του Action Sigma Webtv και πήρα το βήμα από τον κύριο Μαυρικίου, τον οποίο θαυμάζω απεριόριστα και τον εκτιμώ πολύ! Ο κύριος Πλέσσας μου έκανε την τιμή να αναφερθεί στο ταλέντο μου και είπε ότι κι εκείνος είχε ξεκινήσει ως αυτοδίδακτος. Στιγμές που θα με συνοδεύουν για πάντα στη ζωή μου!

Ακολουθείστε τον Σούλη στο Instagram :

https://www.instagram.com/valsamakis_music/

Με τι ασχολείσαι αυτή τη στιγμή, που αποτελεί μια πολύ δύσκολη εποχή για τους μουσικούς γενικότερα; Δυστυχώς αυτό είναι μια μεγάλη πραγματικότητα κι ένα μεγάλο εμπόδιο στα όνειρα των νέων και στα επιτεύγματα των επαγγελματιών. Προσπαθώ να προχωρώ με σιγανά βήματα και χωρίς καθόλου να πιέζω τις καταστάσεις σεβόμενος τους συνεργάτες και τους παραγωγούς, που κι αυτοί κατ΄επέκταση περνάνε εξίσου δύσκολα. Κάνω αρκετές εμφανίσεις σε μουσικά στέκια, γιατί αυτό πραγματικά με εξιτάρει πολύ! Η επαφή μου με τον κόσμο… Θέλω να βλέπω τον κόσμο ευτυχισμένο και να περνάει καλά! Να ξεχνάει όλα τα προβλήματα του… Ταυτόχρονα ετοιμάζω τα νέα μου τραγούδια και δουλεύω σκληρά πάνω σ΄αυτό κάθε φορά που η έμπνευση μου χτυπάει την πόρτα… Επίσης βοηθάω συναδέλφους στο Στούντιο στις δικές τους δημιουργίες.

Ξέρουμε ότι ένα μεγάλο σου επίτευγμα, παρά το νεαρό της ηλικίας σου είναι η διεύθυνση ηχοληψίας στο Παγκόσμιο κινηματογραφικό ντοκυμαντέρ, Action In Greece. Εκεί επιμελείσαι όλα τα γυρίσματα ηχοληπτικά κι όχι μόνο… Πες μας για την πρόταση που σου έγινε απ΄την παραγωγή της Sigma Media Group. Ακόμη μια σημαντική στιγμή για εμένα είναι η πρόταση που μου έγινε να φροντίσω τη μουσική επιμέλεια του Action In Greece και να ντύσω με δικές μου συνθέσεις τα ομώνυμα τραγούδια που το συνοδεύουν σε όλο τον κόσμο. Είναι μεγάλη πηγή ενέργειας η Ελλάδα μας και θα δώσω όλο μου τον εαυτό για να στηρίξω αυτή τη μεγάλη προσπάθεια αποτύπωσης της χώρας μας. Δουλεύω πολύ σκληρά γι’ αυτό και με πολύ μεγάλη χαρά.

Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια; Για το καλοκαίρι του 2022 κάνω σχέδια αλλά πολύ διστακτικά… Περιμένω να δω όπως όλοι μας, τις Παγκόσμιες εξελίξεις και ευελπιστώ όλα να πάνε καλά για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας σε όλη τη Γη… Το εύχομαι και το παρακαλώ καθημερινά !

http://www.sigmamedia.com.gr/

https://sigmagroup.com.gr/

https://actionsigmawebtv.com.gr/
http://actioningreece.com.gr/