ΣΟΦΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ: “Αυτήν την περίοδο -ευτυχώς- δεν έχω σχέση”

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Μέσα στις παραστάσεις που θέλω να δω, είναι και αυτή στο θέατρο Ριάλτο που λέγεται, «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων». Είναι ένα έργο σε κείμενα και χαρακτήρες του Αρκά, να ζωντανεύουν για να σχολιάσουν την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα. Φαντάζομαι όλοι μας να ξέρουμε τον Αρκά, και όλοι μας να γελάμε με τα κόμικς του… Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της παράστασης είναι και η Σοφία Βογιατζάκη, γνωστή και ως «το κορίτσι με το γάργαρο γέλιο», που για ένα περίεργο λόγο ήθελα να την γνωρίσω και να μιλήσουμε. Από την πρώτη στιγμή που την είχα δει τότε, στο «Είσαι το ταίρι μου», μου έβγαλε κάτι θετικό αυτή η κοπέλα.

Δεν έτυχε ποτέ να βρεθούμε ή να συναντηθούμε κάπου και έτσι δεν την γνώρισα ποτέ, μέχρι που ένα απόγευμα βρεθήκαμε εντελώς τυχαία σε ένα… περίπτερο. Αγόραζε κάτι και εγώ πίσω της περίμενα να τελειώσει. Γυρνώντας να φύγει, με το που με είδε έκανε σαν τρελή…. «Μου επιτρέπετε να σας φιλήσω, σας αγαπώ πολύ», με ρώτησε και φιληθήκαμε σαν να είμασταν χρόνια γνωστοί. Σας γράφω αυτό το περιστατικό για να καταλάβετε για τι πλάσμα μιλάμε…

Βρήκα το τηλέφωνο της και το mail της, προσπάθησα να επικοινωνήσουμε και… μπλέξαμε. Λίγο ο ανάδρομος Ερμής, λίγο μια περιπέτεια που είχε με την υγεία της μητέρας της, τα σούρτα- φέρτα με τα γυρίσματα που κάνει, μια που και εγώ είχα τα δικά μου… αργήσαμε να μιλήσουμε, αλλά τελικά τα καταφέραμε…

Σοφία μου χαίρομαι που επιτέλους μιλάμε. Που σε πετυχαίνω;

Ευτυχώς, αυτή τη στιγμή δεν είμαι ούτε σε γύρισμα, ούτε στο ντους, ούτε στο αεροπλάνο, ούτε στο νοσοκομείο, ούτε στο θέατρο…Μπορούμε να τα πούμε άνετα (γέλια)

Δουλεύεις πολύ και συνέχεια. Πως το αντέχεις, εννοώ πως τα καταφέρνεις με τον εαυτό σου και την προσωπική σου ζωή;

Δεν μπορείς να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και τα «θέλω» σου όταν υπάρχει πολύ δουλειά. Όταν παίζεις στο θέατρο, και με διπλές παραστάσεις και επιπλέον ταξιδεύεις κάθε βδομάδα στην Κύπρο και την Ρόδο για γυρίσματα…δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου να ασχοληθείς με πιο δικά σου εσωτερικά θέματα.

Τι γυρίσματα κάνεις ακριβώς;

Τη σειρά «Αστέρια στην άμμο» του Alpha, την ξέρεις; Ε, την γυρίζουμε στην Κύπρο και στην Ρόδο…οπότε καταλαβαίνεις μου τρώει πολύ χρόνο όλο αυτό το πήγαιν΄ έλα κάθε βδομάδα.

Ο σύντροφος σου τι λέει που λείπεις τόσο πολύ;

Ευτυχώς αυτήν την περίοδο δεν έχω…

Γιατί λες «ευτυχώς»;….

Η συνέχεια εδώ… https://bit.ly/2ZMEDqk