Σεραφειμίδη Μαρία: “Η Επίμονη τέχνη προτείνει έργα τέχνης σε χώρους όπου θα είναι εύκολα προσβάσιμοι στο κοινό, με σκοπό την ψυχαγωγία του, την ψυχική του ισορροπία και ανάταση”

Υποδεχόμαστε το Φεβρουάριο του 2021 με πρωτοποριακό project της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ το οποίο πρότεινε και επιμελείται η καλλιτέχνις Χρύσα Μπαρζόκα.
Στο πρότζεκτ γνωστοί καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εκθέτουν με έργα στραμμένα προς την κρυστάλλινη βιτρίνα έτσι ώστε οι θεατές να μπορούν να θαυμάσουν δημιουργίες από τον εξωτερικό αύλειο χώρο – στο κλίμα της εποχής… Η έκθεση θα βρίσκεται εκεί όλο τον Φεβρουαριο επιμένοντας να συγκεντρώνει την προσοχή και την συναισθηματική φόρτιση του θεατή.

Συμμετέχετε κι εσείς σε αυτό το project. Ποιο συναίσθημα πιστεύετε πως επικρατεί στον επισκέπτη αντικρίζοντας το δικο σας έργο; Αισιοδοξία κι έμπνευση! Αυτά είναι δύο από τα βασικά συναισθήματα που θα ήθελα πολύ να εισπράξει αυτός που θα αντικρύσει το έργο μου!
Είναι φτιαγμένο από υλικό σύγχρονης γλυπτικής και κυριαρχεί το λευκό χρώμα… έτσι ώστε να αφήνει τη φαντασία του θεατή ελεύθερη να ταξιδέψει μέσα και πέρα από αυτό.

Τι συμβολίζει για εσάς η συμμετοχή σας, στο γυάλινο περίπτερο, στη Νέα παραλία; Δύναμη, πίστη, ελπίδα!
Το γυάλινο περίπτερο είναι ένας χώρος λουσμένος στο φως, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είναι στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, τόπος όπου λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, οι άνθρωποι μπορούν να επισκεφθούν και να αφήσουν την ψυχή αλλά και το νου τους… να ταξιδέψει.

Πώς νομίζετε ότι μπορεί να επιδρά στους θεατές αυτή η πρωτοβουλία τη δεδομένη εποχή; Η επίδραση αυτής της προσπάθειας σε εκείνους που θα επισκεφθούν το χώρο, θεωρώ ότι μόνο θετική ενέργεια και αισιοδοξία μπορεί να μεταφέρει! Είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, μία προσφορά, στους ανθρώπους της πόλης που πολύ σκληρά δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα από τις συνθήκες εγγλεισμού που όλοι βιώνουμε.

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ μπορεί να προτείνει εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης μίας επερχόμενης δυστοπίας; Υπάρχει ανάγκη για νέες καλλιτεχνικές δράσεις και πρακτικές την εποχή του ιού; Η Επίμονη τέχνη τούτη τη δύσκολη εποχή… αυτό που πολύ σοφά προτείνει είναι… τέχνη στους δρόμους! Έργα τέχνης σε χώρους όπου θα είναι εύκολα προσβάσιμοι στο κοινό, με σκοπό την ψυχαγωγία του, την ψυχική του ισορροπία και ανάταση!

Η Θεσσαλονίκη στο πέρασμα των χρόνων νοιώθετε οτι αγκαλιάζει τους καλλιτεχνες; Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη που αγαπάει την τέχνη! Αγαπάει και τους ανθρώπους αυτής.
Ελπίζω στο άμεσο μέλλον σε παρόμοιες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε η τέχνη να γίνει αγαθό εύκολα προσβάσιμο από όλους τους πολίτες, αφού μόνο όφελος έχει να τους προσφέρει!