Σεμινάριο κλασικού μπαλέτου και ρεπερτορίου με τους καλύτερους!

Με τους Jovan Veselinovic, Ivette Rodriguez, Marija Jankovic

Η Ανώτερη Επαγγελματική, οι Σχολές Χορού Καφαντάρη και η Nacionalna Fondacija Fa Igru / Ala Jung, δύο από τις μεγαλύτερες επαγγελματικές σχολές έντεχνου χορού των Βαλκανίων, στα πλαίσια της αδελφοποίησης τους, ενώνονται για να παρουσιάσουν ένα μοναδικό διήμερο σεμινάριο κλασικού μπαλέτου και ρεπερτορίου, την Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Περιλαμβάνει:

– Clasic Ballet

– Repertoire

Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει και οn line.

Η κράτηση θέσης για το σεμινάριο είναι απαραίτητη.

Να σημειωθεί, ότι την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί Gala Xορού στο θέατρο Κολοσσαίον.

Για κρατήσεις – πληροφορίες:

α) Στο τηλ: 2310831366

β) Mέσω email: [email protected]

Λίγα λόγια για τους μοναδικούς καθηγητές του σεμιναρίου:

Maria Ivette Rodriguez Gonzalez 

Απόφοιτη της Εθνικής Σχολής Τεχνών το 1978 ως μπαλαρίνα και παιδαγωγός. Μέλος του Μπαλέτου Camagway υπό τη διεύθυνση του Fernando Alonso, εντάχθηκε έπειτα στο Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας ενώ το 2014 προήχθη σε μπαλαρίνα του Εθνικού Μπαλέτου της Κούβας και το 2015 πήρε την ίδια συμμετοχή στο Εθνικό Μπαλέτο του Περού. Εμφανίστηκε σε πάνω από 25 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Jovan Veselinovic

Φοίτησε στη σχολή μπαλέτου “Lujo Davičo” στο Βελιγράδι αλλά σπούδασε και για τέσσερα χρόνια στο Μόντε Κάρλο στην Ακαδημία Κλασικού Μπαλέτου “Princess Grace” στην τάξη της Μαρίκα Μπεζομπράζοβα. Είναι χορευτής στο Εθνικό Θέατρο του Βελιγραδίου, ενώ έπαιξε τους βασικούς ρόλους στα μπαλέτα: “Λίμνη των Κύκνων”, “Ζιζέλ”, “Δον Κιχώτης”, “Λα Μπαϊαντέρ”, “Ωραία Κοιμωμένη”, “Πακίτα”, “Φραντσέσκα ντα Ρίμινι”, “Ποιος τραγουδάει εκεί”, “Βήμα ελαφρά”, “Έξι Χοροί”, “Κυρία με Καμέλια”, Αλέξανδρος “.

Marija Jankovic

Απόφοιτη της Σχολής Μπαλέτου “Lujo Davičo” στο Βελιγράδι το 1965, όταν έλαβε τριετή συμμετοχή ως σολίστ στο Μπαλέτο του Σερβικού Εθνικού Θεάτρου στη Νόβι Σαντ. Ήταν σολίστ του Μπαλέτου του Εθνικού Θεάτρου στο Βελιγράδι από το 1968 έως το 1990, όπου έπαιξε περίπου σαράντα ρόλους από το κλασικό, νεοκλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο. Με το Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου, επισκέφθηκε πάνω από 15 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ολοκλήρωσε ένα έτος σπουδών στο Τμήμα Μεθοδολογίας Κλασικού Μπαλέτου της Ακαδημίας Ρωσικού Μπαλέτου AJ Vaganov στην Αγία Πετρούπολη και έλαβε δίπλωμα από την Ακαδημία Παιδαγωγικού Κλασικού Μπαλέτου κατώτερης και μέσης τάξης.

Nacionalna Fondacija Fa Igru / Ala Jung

Ιδρύθηκε το 2009 στο Βελιγράδι, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Σερβίας, με στόχο τη βελτίωση της διαδικασίας εκπαίδευσης και παραγωγής στον τομέα του καλλιτεχνικού χορού στη Σερβία. Σε συνεργασία με τη Σχολή Μπαλέτου της Ακαδημίας του Θεάτρου Σκάλα του Μιλάνου, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για την εκπαίδευση επαγγελματιών χορευτών μπαλέτου το 2011. Τα νέα ταλέντα μπαλέτου αναπτύσσονται υπό τη συνεχή επίβλεψη προσκεκλημένων χορευτών μπαλέτου, χορογράφων και παιδαγωγών, ορθοπεδικών, ειδικών στον χώρο της μουσικής, της υποκριτικής, της σκηνοθεσίας και της ιστορίας του χορού. Από το 2012 ξεκίνησε συνεργασία με την Ακαδημία Vaganov από την Αγία Πετρούπολη. Ως η πρώτη διαπιστευμένη οκταετής διεθνής σχολή μπαλέτου στη Σερβία, η Nacionalna Fondacija Fa Igru / Ala Jung συνέλαβε τη διδασκαλία της σύμφωνα με το επίσημο ιταλικό εκπαιδευτικό σχέδιο και πρόγραμμα, και οι παιδαγωγοί είναι κορυφαίοι ειδικοί από τη Σερβία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αμερική, την Κίνα και την Κούβα.