Σας παρουσιάζουμε το ζωγράφο Ηλία Δημητριάδη

Γεννήθηκα στις 19 Μαΐου 1954 στη Θεσσαλονίκη όπου και διαμένω.

Είμαι πτυχιούχος οικονομικών επιστημών και συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας.
Με την τέχνη και ειδικότερα αρχικά με τη ζωγραφική ασχολήθηκα από το 1989 απασχολώντας το μεγάλο μου γιο που είχε ενδιαφέρον γι αυτή.

Παρακολουθώντας μαθήματα από την τηλεόραση, άρχισα να ενδιαφέρομαι και εγώ και να επιδίδομαι στη ζωγραφική μανιωδώς θα έλεγα στον ελεύθερο χρόνο μου μέχρι το 1997, οπότε και βραβεύτηκα με το δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμό της Τράπεζας.

Με τη ζωγραφική συμμετείχα σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις με συναδέλφους τραπεζοϋπαλλήλους. Μετά τη ζωγραφική άρχισα να ενδιαφέρομαι για το βιτρώ και από το 2000 εντελώς συμπτωματικά ανακάλυψα την πυρογραφία, με την οποία απασχολούμουν περιστασιακά και πάντα με τις δικές μου δυνάμεις αφού δεν υπήρχαν σχετικές εκθέσεις για να διδαχτώ. Μέχρι την συνταξιοδότηση μου και για έξι χρόνια ασχολήθηκα με την ξυλογλυπτική στην οποία βρήκα μια διέξοδο από την καθημερινότητα και κατασκεύασα αρκετές ξυλόγλυπτες εικόνες, ρολόγια κλπ.
Από την συνταξιοδότησή μου την 31-12-2013 και μετά επιδόθηκα εντατικά στην πυρογραφία την οποία θεωρώ ιδιαίτερη τέχνη με πολλές δυνατότητες.

Με την χρήση του Ιντερνετ που με έφερε σε επικοινωνία με την τέχνη και αντίστοιχους καλλιτέχνες, βελτιώνω συνεχώς την τεχνική μου και τη γνώση μου στην τέχνη αυτή.
Είμαι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας, με τα μέλη του οποίου συμμετείχα σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και σε δύο ατομικές στον χώρο του Συλλόγου