Ρο Ματζορε: μία συνέντευξη με αφορμή τις εμφανίσεις τους στη Σφίγγα, που ξεκινούν στις 13/2

Πρώτη τους παράσταση παρουσιάζεται στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα με τίτλο «Ένας Αιώνας Ελληνικό Τραγούδι 1922-2022» το Φεβρουάριο του 2022.

Ποιοι είναι οι ΡοΜατζόρε; Είμαστε ομάδα τραγουδιστών και ηθοποιών που αγαπάμε και πιστεύουμε στη δύναμη και την ενέργεια που δημιουργούν οι ομάδες και θέλουμε να διοχετεύσουμε αυτή την ομαδική μας διάθεση σε παραστάσεις με κύριο άξονα το τραγούδι και τη μουσική συνοδεία κειμένων. Μας αφορά άμεσα η διαδρομή και η αισθητική των τραγουδιών και των δημιουργών τους μέσα από το πέρασμα των χρόνων οι αναμνήσεις όπως ταξιδεύουν μέσα από τα τραγούδια και οι μικρές ή μεγάλες ιστορίες τους.

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Οι μουσικές αναμνήσεις ριζώνουν βαθειά στο ασυνείδητό μας αρχικά, μέσα από την οικογένεια και τον μικρόκοσμο της παιδικής μας ηλικίας. Σιγά σιγά μεγαλώνοντας ανθίζουν οι σπόροι που φυτεύτηκαν από την οικογένεια και το κοντινό περιβάλλον και δίνουν μέσα μας καρπούς. Σίγουρα όλοι μας μεταφέρουμε διαφορετικές αναμνήσεις αλλά σαν Ροματζόρε τα τραγούδια με ελληνικά   ηχοχρώματα εδράζονται στις πρώτες μουσικές μας αναμνήσεις.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Η πιο αρμονική, ενδιαφέρουσα και δημιουργική συνεύρεση επί σκηνής συνήθως γίνεται με καλλιτέχνες με τους οποίους υπάρχει αμοιβαία και βαθειά εκτίμηση και θαυμασμός αλλά και διάθεση για πειραματισμό, κέφι… Με αυτή τη σκέψη και τέτοια συναισθήματα θα θέλαμε ιδανικά να γίνει μια συνεργασία με όποιον εχει την ίδια αισθητική ή αγαπάει τα ίδια πράγματα με μας.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Επειδή είναι πλευρές του ίδιου νομίσματος δεν μας τρομάζει τίποτα. Είμαστε ατρόμητοι. Άλλωστε η ζωή τα έχει όλα κι εμείς αγαπάμε τη ζωή.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Η Τηλεόραση κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας. Πόσος κόσμος έχει βοηθηθεί πραγματικά από τα τηλεοπτικά shows; Αν δεν κάνουμε λάθος, ελάχιστοι. Υπάρχει μια τάση να νομίσουμε ότι είναι πια ο μοναδικός τρόπος, ο μοναδικός δρόμος να βγει προς τα έξω ένας νέος τραγουδιστής – κυρίως. Μάλλον δεν είναι… πιστεύουμε στην έκθεση του καλλιτέχνη στο κοινό του ζωντανά και με την ουσία της τέχνης του.

Μουσική Σκηνή Σφίγγα

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Το ευχόμαστε. Ακούει κανείς;;;

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Μόλις έχουμε ετοιμάσει τη νέα μας μουσική παράσταση

“Ένας αιώνας Ελληνικό Τραγούδι 1922-2022” η οποία κάνει πρεμιέρα στη μουσική σκηνή Σφίγγα την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου.

Αυτή η συνθήκη έχει προς το παρόν απορροφήσει τη σκέψη και την προσοχή μας γιατί έχουμε αγαπήσει πολύ αυτό το εγχείρημα και θέλουμε πολύ να αρέσει στον κόσμο  και να πάει καλά.

Το μουσικό μας μέλλον Θα θέλαμε να είναι όπως και το όνομα μας : Ρομαντικό και Ματζόρε. ΡΟΜΑΤΖΟΡΕ !

Βιογραφικό ΡοΜατζόρε

Η ομάδα ΡοΜατζόρε δημιουργήθηκε αρχικά από το σκηνοθέτη Δημήτρη Αδάμη την τραγουδίστρια Άννα Μελίτη και το μουσικό Στέλιο Τζανετή ενώ πολύ γρήγορα προστέθηκε ο μουσικός Γιώργος Σχοινάς ο ηθοποιός και τραγουδιστής Προκόπης Πολίτης ο μουσικός Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι ηθοποιοί και τραγουδίστριες Ραφαέλα Ακαμωτάκη, Νάγια Ζαχαροπούλου Λυώ Καμαρού, Χαρά Νικολάου Μαρία Πλυτά Λένα Σπύρου και Ανδριάνα Ψύλλου.

Στόχος του είναι η έρευνα και η παρουσίαση μουσικοθεατρικών παραστάσεων που έχουν θέμα τους σημαντικούς δημιουργούς εποχές ρεύματα ή και αφιερώματα σε κύκλους καλλιτεχνών όλα αυτά γύρω από το ελληνικό αλλά και παγκόσμιο τραγούδι.

Πρώτη τους παράσταση παρουσιάζεται στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα με τίτλο « Ένας Αιώνας Ελληνικό Τραγούδι 1922-2022 » το Φεβρουάριο του 2022.