ΡΑΔΙΟ ΠΟΠΟΦ: Παιδικό/Εφηβικό μυθιστόρημα της ΑΝΙΑ ΠΟΡΤΙΝ από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Μια μαγευτική και αξέχαστη ιστορία γεμάτη χιούμορ, εφάμιλλη των δημοφιλών ιστοριών της Άστριντ Λίντγκρεν και του Ρόαλντ Νταλ.

Περιγραφή

Ο εννιάχρονος Άλφρεντ ζει στην ουσία μόνος του· έχει να δει τη μητέρα του από τότε που γεννήθηκε, ενώ ο πατέρας του, που ταξιδεύει συνεχώς για δουλειές, συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει. Μια νύχτα, ο Άλφρεντ αποφασίζει ν’ ακολουθήσει μια μυστηριώδη περαστική, που εκτός από την εφημερίδα τού πετάει από την ταχυδρομική θυρίδα μήλα, μάλλινες κάλτσες και σάντουιτς. Έτσι, αρχίζει μια αξέχαστη περιπέτεια που θ’ αλλάξει τη ζωή του, αλλά και τη ζωή πολλών άλλων παιδιών. Πρόκειται για την ταχυδρόμο Αμάντα Περιβολάρη, η οποία ανήκει σε μια ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων, τους Αφουγκραστές. Στο σπίτι της, ο Άλφρεντ βρίσκει έναν παλιό ραδιοπομπό, που τον είχε σχεδιάσει ο Ρώσος μηχανικός Α. Σ. Ποπόφ, και αρχίζει να κάνει μια μυστική νυχτερινή εκπομπή για τα Λησμονημένα Παιδιά.

Η συγγραφέας

H ΑΝΙΑ ΠΟΡΤΙΝ γεννήθηκε το 1971 και ζει στο Ελσίνκι στη Φινλανδία. Είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων, δοκιμίων, γενικών γνώσεων αλλά και ενός μυθιστορήματος για ενηλίκους. Έχει σπουδάσει συγκριτική λογοτεχνία και νομικά στα Πανεπιστήμια του Ελσίνκι και του Τούρκου, ενώ έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και επιμελήτρια κειμένων. Το μυθιστόρημα ΡΑΔΙΟ ΠΟΠΟΦ έχει τιμηθεί με το Βραβείο Καλύτερου Παιδικού Βιβλίου 2020 Finlandia Junior Prize ενώ τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε 21 χώρες.

Μεταφραστής: Pulkkinen Riikka, ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, Εικονογράφος: Kuin Kuvina, ISBN: 978-618-01-4439-0, Ημ. Έκδοσης: 5 Μαΐ 2022, Σελίδες: 296, Τιμή: 14,40 €

ISBN e-book: 978-618-01-4440-6