Ρία Λομβαρδιά “Not Me” Έκθεση φωτογραφίας

Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της ειδικότητας “Τέχνη Φωτογραφίας” του ΔΙΕΚ Κηφισιάς (Δ2), υπό την επιμέλεια της εκπαιδεύτριάς τους Ιουλίας Λαδογιάννη www.facebook.com/ioulia.ladogianni, διοργανώνουν στο Matchpoint ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Not Me” και διάρκεια από 11 έως και 18 Ιουνίου 2021, με ελεύθερη είσοδο.

www.facebook.com/notme.exhibition

Η ερμηνεία του τίτλου “Not Me” είναι διττή, αφού ο φωτογράφος (συμ)μετέχει στο κάδρο είτε ως πρόσωπο είτε ως προσωπικότητα. Οι σπουδαστές που εκθέτουν τις φωτογραφίες τους, χρησιμοποιούν το λεξιλόγιο του περιβαλλοντικού πορτρέτου για να δώσουν τη δική τους σύγχρονη προσέγγιση και ερμηνεία: είτε μέσω της δικής τους μορφής (φυσικής παρουσίας) είτε όχι, αποκαλύπτουν και αποκαλύπτονται, (προσ)καλώντας τον θεατή να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς τους και να “δει” πέρα από όσα κοιτάζει.

Στοιχεία – Πληροφορίες
Πού: Matchpoint – Αινιάνος 1, Αθήνα (Πεδίον Άρεως)
Διάρκεια: 11-18 Ιουνίου 2021 και ώρες 11:00 -00:30
Είσοδος: Ελεύθερη

Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 στις 20:00 (για την ημέρα των εγκαινίων η είσοδος της έκθεσης θα είναι από την οδό Ιουλιανού & 28ης Οκτωβρίου – πρώην Πατησίων)

Εκθέτουν οι: Γαβριέλα Αποστόλου, Ανάργυρος Αραβανής, Μιχάλης Ασκοξυλάκης, Δημήτρης Γεωργάκης, Παναγιώτα Γεωργιλή, Σπύρος Καλύβας, Αλέξιος Καπετανάκης, Αθανασία Κατσή, Γιώργος Κελεμένης, Βιβή Κωτούλα, Ρία Λομβαρδία, Μάνος Νούσης, Ερμιόνη Ξηρού, Ελένη Σιάμη, Νάνσυ Σταυροπούλου, Γιώργος Τόφαλος

Επιμέλεια έκθεσης: Ιουλία Λαδογιάννη
Χορηγός χώρου: Matchpoint
Υποστηρικτής: ZAF Engineering & Solutions

FB Page: https://fb.me/notme.exhibition
Instagram: @notme.photography.exhibition


Σας παρουσιάζουμε την Ρία Λομβαρδιά

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Η σχέση μου με τη φωτογραφία ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, όταν μου έκαναν δώρο την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή. Όταν διαπίστωσα ότι μέσα από τον φωτογραφικό φακό ο χρόνος σταματά και η στιγμή γίνεται εικόνα, ο ενθουσιασμός μου ήταν τόσο μεγάλος, που από τότε η φωτογραφία μπήκε στη ζωή μου. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου ως «Τεχνικός Δασικής Προστασίας», αποφάσισα να μάθω περισσότερα για την Τέχνη της φωτογραφίας και ξεκίνησα να φοιτώ στο ΔΙΕΚ Κηφισιάς.

Η Νέα Μοναξιά…
Η μοναξιά δεν αποτελεί πάντα μια συνειδητή και προσωπική επιλογή, προκύπτει από την ανάγκη για τις εξωτερικές συνθήκες και τους εσωτερικούς παράγοντες που οδηγούν σε αυτή.
Η πανδημία έφερε μια νέα μορφή μοναξιάς. Οι άνθρωποι κι ιδιαίτερα τα παιδιά, μετά από μια έντονη και δραστήρια ζωή, γεμάτη κοινωνικότητα και ζωντάνια, βρέθηκαν ξαφνικά και χωρίς τη θέλησή τους, στην απομόνωση, μακριά από φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Ζουν στη μοναξιά τους.

Χορηγός επικοινωνίας: polismagazino.gr