Ρένα Παυλιόγλου: «Τα Χρώματα Ξεδιπλώνουν Ιστορίες» είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας, ένα ξύπνημα αισθήσεων, μια εμπειρία που αγγίζει βαθιά και μένει χαραγμένη στη μνήμη

Συμμετέχω στην ομάδα “Εικαστική Δημιουργία” τα τελευταία χρόνια, έχοντας την τιμή να μαθητεύω και να συνεργάζομαι με την εξαιρετική εικαστικό Gilda Frumkin

Ποιά είναι τα συναισθήματά σας με βάση το θέμα της Έκθεσης «Τα Χρώματα Ξεδιπλώνουν Ιστορίες»; Η έκθεση «Τα Χρώματα Ξεδιπλώνουν Ιστορίες» αναδεικνύει την δύναμη των χρωμάτων που ξυπνούν τις αισθήσεις και διεγείρουν την έμπνευση για δημιουργία. Καθώς περιηγούμαστε στους πολύχρωμους κόσμους που εκτίθενται, τα χρώματα ζωντανεύουν, μεταμορφώνοντας τον εκθεσιακό χώρο σε ένα καλειδοσκόπιο συναισθημάτων, αναμνήσεων και ονείρων. Κάθε πίνακας που εκθέτω, κάθε έργο, αποσκοπεί να θυμίσει ότι τα χρώματα δεν είναι απλά στοιχεία της οπτικής μας αντίληψης, αλλά μέσα έκφρασης και επικοινωνίας. Το κόκκινο αναβλύζει πάθος και ένταση, το μπλε αποπνέει ηρεμία και γαλήνη, ενώ το κίτρινο να φέρνει στο νου χαρά και ζωντάνια. Αυτή η ποικιλία αποχρώσεων και τόνων είναι που μας επιτρέπει να βιώνουμε μια πλούσια γκάμα συναισθημάτων και εμπειριών. Τα Χρώματα Ξεδιπλώνουν Ιστορίες” δεν είναι απλώς μια έκθεση ζωγραφικής. Είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας, ένα ξύπνημα των αισθήσεων. Είναι μια εμπειρία που αγγίζει βαθιά και μένει χαραγμένη στη μνήμη.

Γνωρίζετε την «Εικαστική Δημιουργία»; Έχετε συνεργαστεί ξανά με την Gilda Frumkin; Συμμετέχω στην ομάδα “Εικαστική Δημιουργία” τα τελευταία χρόνια, έχοντας την τιμή να μαθητεύω και να συνεργάζομαι με την εξαιρετική εικαστικό Gilda Frumkin. Κάθε εβδομάδα, η ομάδα μας συναντιέται σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, όπου η ζωγραφική γίνεται αφορμή για ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών. Η Gilda, πέρα από την καλλιτεχνική της δεινότητα, διακρίνεται για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο μας καθοδηγεί. Μας μοιράζεται τεχνικές και πολύτιμες γνώσεις, αφήνοντας παράλληλα ελεύθερο κάθε μέλος να εκφραστεί με τα δικά του μοναδικά στοιχεία. Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο ενισχύει την ατομική μας δημιουργικότητα, αλλά καλλιεργεί και μια αίσθηση κοινού και συνεργασίας που είναι ανεκτίμητη.

Με ποιο χρώμα ταυτίζεστε ως καλλιτέχνης; Ως καλλιτέχνης, ταυτίζομαι απόλυτα με το μπλε της θάλασσας. Αυτό το χρώμα με εκφράζει σε βάθος, καθώς συμβολίζει για μένα την ηρεμία και  τη γαλήνη. Η απέραντη έκταση του πελάγους, με τα ήρεμα κύματά του, γαληνεύει την ψυχή μου και μου προσφέρει μια αίσθηση εσωτερικής ηρεμίας. Από τις πιο σκούρες αποχρώσεις του μπλε, αντλώ έμπνευση για στοχασμό και ενδοσκόπηση. Από την άλλη, το γαλάζιο του ανοιχτού ουρανού με γεμίζει αισιοδοξία και ελευθερία.

«Τα Χρώματα Ξεδιπλώνουν Ιστορίες»; Ποιο μήνυμα στέλνετε μέσα από τους πίνακές σας; Μέσα από τους πίνακές μου, ελπίζω να αναδυθούν συναισθήματα στον θεατή και ερμηνείες ώστε να τον ωθήσω να συνδέσει την τέχνη με την ομορφιά και την ηρεμία, προσφέροντας του γαλήνη.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Ως καλλιτέχνης, οραματίζομαι ένα μέλλον γεμάτο δημιουργική εξέλιξη και εξερεύνηση. Στόχος μου είναι η διαρκής βελτίωση των τεχνικών μου, η υιοθέτηση νέων μεθόδων και η εμβάθυνση σε άγνωστα μέχρι τώρα θεματικά πεδία. Πιστεύω ότι η τέχνη είναι μια διαρκής διαδικασία μάθησης και ανάπτυξης, και ανυπομονώ να δω πού θα με οδηγήσει αυτό το ταξίδι.


Bio: Είμαι γεννημένη στην Αθήνα από νησιώτες γονείς. Έχω σπουδάσει Γαλλική φιλολογία  και είμαι πρώην στέλεχος Τραπέζης. Ζω στην Βούλα είμαι  παντρεμένη με τον Δημήτρη Παυλάκη και έχω μια κόρη την Λίλα Η αγάπη μου για τη ζωγραφική ήρθε πολύ πρόσφατα στη ζωή μου. Έφτιαξα το πρώτο μου έργο μόλις το 2018 και συμμετείχα στη πρώτη ομαδική έκθεση τον Οκτώβριο του ιδίου έτους με τη ομάδα της ζωγράφου Γκίλντα Φρούμκιν. Μπορεί κανείς να δει τα έργα μου στο site https://rena-p.webnode.gr/.

Ενδεικτικά παρουσιάζω εδώ τέσσερα έργα σχετικά με την θάλασσα και το γαλάζιο.

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr