Προβολή ντοκιμαντέρ στην Ορεστιάδα

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 στις 19:00, το συνεργατικό καφενείο ‘Μπεντρεντίν’ στην Ορεστιάδα φιλοξενεί το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Κατσικούδη “Γιατί φωτογραφίζουμε”. 

Εκατομμύρια άνθρωποι τραβούν καθημερινά αμέτρητες φωτογραφίες. Ποτέ δεν υπήρχε τόση φωτογραφία. 

Γιατί φωτογραφίζουμε;

Ένα ντοκιμαντέρ για τη φωτογραφία και τους εραστές της. 2020, 67 min. Στόχος της προβολή μας είναι με αφορμή το οδοιπορικό του Ανδρέα Κατσικούδη, να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού φωτογραφικής ομάδας στο πλαίσιο λειτουργίας των εργαστηρίων του Μπεντρεντίν για το 2022.  

WHY PHOTOGRAPHY ? (trailer 2)

“Ακολουθήσαμε 5 φωτογράφους και μια φωτογραφική ομάδα σε 5 ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κέρκυρα, Ιστιαία) και στο Βουκουρέστι. Είδαμε πώς δουλεύουν στο δρόμο ή πώς σκηνοθετούν τις φωτογραφίες τους.

Συζητήσαμε μαζί τους για να καταλάβουμε το πάθος τους, τον τρόπο δουλειάς τους, τους στόχους τους και το ρόλο της φωτογραφίας στη ζωή τους. Επιπλέον είδαμε τις όμορφες πόλεις τους μέσα από τα δικά τους μάτια. 

Είναι ένα ντοκιμαντέρ που αφορά τον τρόπο που τόσοι πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας χρησιμοποιούν για να εκφραστούν και για να αντιμετωπίσουν τα προσωπικά τους προβλήματα.

Η φωτογραφία είναι μια τέχνη για τον κάθε άνθρωπο, αλλά πρώτα πρέπει κανείς να καταλάβει τη γλώσσα και τις δυνατότητές της, για να έχει τα αποτελέσματα που θέλει.”

Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (14ο Docfest) , στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (2020) , στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ηπείρου (West Side Mountains 2021), στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” (Ναύπλιο) και στο Doc Market (23η Αγορά Ντοκιμαντέρ) του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

http://www.andreaskatsikoudis.com