Πολυξένη Καράκογλου «Ξανθή»

Ο τραγουδοποιός – μουσικός Κώστας Βλαχούτσος έπειτα από τη πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση με το τραγούδι «Μια βόλτα στη γη» που ερμηνεύει ο Θανάσης Χουλιαράς, παρουσιάζει το τραγούδι «Ξανθή» που είναι το ομότιτλο κομμάτι του πρώτου του προσωπικού δίσκου. 

Το τραγούδι ερμηνεύει η ταλαντούχος τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Πολυξένη Καράκογλου, γνωστή από τους προσωπικούς της δίσκους και τις συμμετοχές της στα τραγούδια και τις παραγωγές άλλων δημιουργών.

Η «Ξανθή» είναι τραγούδι που πλαισίωσε μουσικά την θεατρική παράσταση «Το Κέντημα». Επί της ουσίας μιλά για την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που γεννήθηκε το 1930 και έφυγε από τη ζωή το 1949.

Χωρίς να υπάρχει κάποια μεταφυσική εξήγηση, μερικοί άνθρωποι  έψαξαν και συνάντησαν την Ξανθή πάνω σε ένα πολύ μικρό νησί του Αιγαίου.

Τους μίλησε για τη σύντομη ζωή της, για αυτά τα μεγάλα αλλά και τα μικρά που τη διαμόρφωσαν και τη στιγμάτισαν. Τους μίλησε για το νήμα που άρχισε να υφαίνει και για το κέντημα που δεν πρόλαβε να τελειώσει. Τους έδειξε την κλωστή που διαπερνά το χρόνο ώστε αυτοί να ολοκληρώσουν το κέντημα της και να το κάνουν ακόμη πιο όμορφο.

Κυκλοφορεί ψηφιακά σε όλες τις πλατφόρμες από τη Melodica Art Productions

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο: