Πλούσιο Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα με πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων – Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Φέτος περισσότερο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα των Χριστουγέννων»

Με ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία κόντρα στα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και με ένα πλούσιο πρόγραμμα ποιοτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη διάρκεια των γιορτών, υποδέχεται ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη τα φετινά Χριστούγεννα.
«Η γέννηση του Θεανθρώπου στέλνει το μήνυμα της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της πίστης στις καρδιές των ανθρώπων. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στον δήμο μας γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού μας με ποιοτικές εκδηλώσεις που βασίζονται στην εθελοντική προσφορά και στο μεράκι των τοπικών μας συλλόγων και των συμπολιτών μας» αναφέρει μεταξύ άλλων στο χριστουγεννιάτικό μήνυμά του ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και προσθέτει:
«Το μήνυμα των Χριστουγέννων, προβάλει πιο επίκαιρο από ποτέ, κάτω από τις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύει η πατρίδα μας. Εύχομαι από καρδιάς οι Άγιες Ημέρες να είναι για όλους η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου, να σηματοδοτήσουν το ξεπέρασμα της κρίσης και μια νέα αρχή. Ας κρατήσουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη, της μεγάλης Χριστιανικής Γιορτής στην καρδιά μας και ας κάνουμε ότι μπορούμε για να ανθίσει και φέτος το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών μας.»
Η επίσημη αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου με την αφή των χριστουγεννιάτικών δένδρων υπό τους χριστουγεννιάτικους ήχους των φιλαρμονικών και των χορωδιών του δήμου σε όλες τις δημοτικές ενότητες και συγκεκριμένα:
Σάββατο 8/12
Δημοτική Ενότητα ΠΥΛΑΙΑΣ
• 7.00μ.μ. Στην πλατεία του πρώην Δημαρχείου Πυλαίας
Δημοτική Ενότητα ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
• 8.00μ.μ. Στο Δημαρχείο Πανοράματος
• 6.30 μμ Παράλληλη εκδήλωση: «Christmas Spectacular» προβολή του γνωστού μιούζικαλ, Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», Δημαρχείο Πανοράματος.
Κυριακή 9/12
Δημοτική Ενότητα ΧΟΡΤΙΑΤΗ
• 6.00 μ.μ Πλατεία Φιλύρου
• 6.00 μ.μ Αίθουσας «Ιωάννης Μανωλεδάκης» Χορτιάτη
• 7.00 μ.μ Πάρκο Ασβεστοχωρίου
• 7.00 μ.μ Παιδική Χαρά Εξοχής

Σε όλες τις δημοτικές ενότητες η αφή των χριστουγεννιάτικων δένδρων θα πλαισιωθεί με εορταστικές εκδηλώσεις όπου θα ακουστούν κάλαντα από τις φιλαρμονικές και τις χορωδίες του Δήμου και θα παρουσιασθεί πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για τα παιδιά. Σε ένα ξέφρενο πάρτι με σκανδαλιάρικα ξωτικά, εντυπωσιακές μασκότ και κεφάτους ξυλοπόδαρους οι μικροί δημότες θα διασκεδάσουν, θα φωτογραφηθούν μαζί τους, θα κάνουν face painting, θα συμμετέχουν σε ξωτικοδοκιμασίες και θα γευτούν δωρεάν ποπ-κορν και λαχταριστό μαλλί της γριάς.
Η έλευση του Θεανθρώπου γιορτάζεται στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη με πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του δεκαπενθήμερου των Χριστουγέννων. Με επίκεντρο τα μικρά και τα… μεγαλύτερα παιδιά το φετινό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες μουσικών τμημάτων του δήμου, θεατρικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικα δρώμενα στους δρόμους, δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και τις παραδοσιακές εκδηλώσεις του δήμου.
Μεταξύ άλλων τα Πολιτιστικά Τμήματα του δήμου θα πραγματοποιήσουν συναυλίες:
• Δευτέρα 10/12, 8:00 μ.μ Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», Δημαρχείο Πανοράματος
• Τρίτη 11/12, 8:00 μ.μ Πέτρινο Πολιτιστικό Πυλαίας
• Τετάρτη 12/12, 8:00 μ.μ αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης», Χορτιάτη
• Πέμπτη 13/12, 8:00 μ.μ αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού Φιλύρου (πρώην λύκειο)
Επίσης θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω Χριστουγεννιάτικες Παραστάσεις:
Σύγχρονο θέατρο Θεσσαλονίκης Ροντίδης
• «Σκρούτζ-Μια Ιστορία των Χριστουγέννων»
Σάββατο 8/12, 12:00μ.μ. και 5:30 μ.μ. Πολιτιστική Αίθουσα Ασβεστοχωρίου
Κυριακή 9/12, 12:00μ.μ. και 5:30 μ.μ. Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», Δημαρχείο Πανοράματος
• «Οι Ήρωες των Χριστουγέννων»
Παρασκευή 21/12, 5:30 μ.μ. Πέτρινο Πολιτιστικό Πυλαίας
Παραστάσεις Κουκλοθίασου από την ομάδα “Redicolo”
• «Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι»
Παρασκευή 14/12, 6:00 μ.μ αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης», Χορτιάτης
Σάββατο 15/12, 6:00 μ.μ. Πέτρινο Πολιτιστικό Πυλαίας
• «Ο κύκλος με την κούκλα»
Κυριακή 16/12, 11:00 π.μ. Πολιτιστική Αίθουσα Ασβεστοχωρίου
• «Ρομπέν των Δασών, η αληθινή ιστορία»
Παρασκευή 21/12, 6:00 μ.μ. Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», Δημαρχείο Πανοράματος
Θα πραγματοποιηθούν επίσης χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις Κουκλοθέατρου σε Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικά Σχολεία και Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Επιπλέον δύο αξιόλογες μουσικές παραστάσεις θα δοθούν στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», στο Δημαρχείο Πανοράματος:
• «ΜΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΓΟΣ;» μουσικό παραμύθι
Κυριακή 16/12, 6:00 μ.μ. Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», Δημαρχείο
Πανοράματος
• ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τετάρτη 19/12, 7:30 μ.μ. Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» Δημαρχείο Πανοράματος.
Επίσης με την ευκαιρία των εορτών η δημοτική κινηματογραφική λέσχη του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στο πλαίσιο συνεργασίας με το Γ΄ Σώμα Στρατού /NRDC-GR προγραμματίζει την Τρίτη 18/12 στις 7:00 μ.μ στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», (Δημαρχείο Πανοράματος) την προβολή της περίφημης, αντιπολεμικής χριστουγεννιάτικης ταινίας «Joyeux Noel».
Επιπλέον:
• Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους μικρούς και μεγάλους κολυμβητές στις 6.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πανοράματος.
• Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων από τις 11.00 το πρωί οι φιλαρμονικές του δήμου θα ψάλλουν τα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους του Πανοράματος, του Ασβεστοχωρίου, της Πυλαίας, του Χορτιάτη και του Φιλύρου.
• Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, 12:00 μ.μ. αναπαράσταση του Εθίμου των Μωμόγερων στους δρόμους του Πανοράματος σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Πανοράματος.
• Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, από τις 11.00 το πρωί οι φιλαρμονικές του δήμου θα ψάλλουν τα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους σε όλες τις δημοτικές ενότητες, ενώ κεφάτοι Άη –Βασίληδες θα μοιράζουν δώρα και χαμόγελα.
• Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, o εορτασμός των Θεοφανείων, θα γίνει στις 11.00 το πρωί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πανοράματος.