Πεντακόσιους μαθητές και μαθήτριες από Μακεδονία, Ήπειρο & Θράκη βραβεύει η ΕΕΦ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στις 10.30 π.μ,  ΝΟΗΣΙΣ

Πεντακόσιοι μαθητές από Μακεδονία, Ήπειρο και Θράκη, από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, στις εκπαιδευτικές δράσεις «Θέλουμε Πειράματα», αλλά και στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής,   βραβεύει η  Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του ΝΟΗΣΙΣ το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί.

Το 2022 οι διοργανώσεις των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής, που έχουν γίνει πλέον ένας από τους πιο δημοφιλείς και σημαντικούς εκπαιδευτικούς θεσμούς στη χώρα, «έσπασαν» κάθε ρεκόρ συμμετοχής. Οκτώ χιλιάδες μαθητές Δημοτικού από ολόκληρη τη χώρα έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής, ενώ στον αντίστοιχο πανελλήνιο διαγωνισμό πήραν μέρος ακόμη 5000 μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθούν και οι μαθητές που διακρίθηκαν στην 4η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση η χώρα μας κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια με τους μαθητές  ( Γ Λυκείου) Δημήτριο Καρατζά από το 3ο ΓΕΛ Κατερίνης και Δημήτριο Κόλτση  από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, καθώς και δύο εύφημους μνείες με τον μαθητή της (Γ Λυκείου) Παναγιώτη Κουφάκη από το ΓΕΛ Σητείας και Αθανάσιο Δασούλα (Β Λυκείου) από το Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.  

Στην 4η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής συμμετείχαν μαθητές από 14 χώρες και 51 συνολικά μαθητές.

«Οι μαθητές που διακρίνονται στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής, εισάγονται καθ’υπέρβαση στο πανεπιστήμιο, ενώ η διάκριση σε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό είναι σημαντική στο βιογραφικό κάθε μαθητή, και ιδιαίτερα για όσους μαθητές/τριες ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μια υποτροφία για σπουδές στο εξωτερικό. Η  διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή στους πανελλήνιους διαγωνισμούς της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, αποδεικνύει το κύρος του θεσμού και της διοργάνωσης», τονίζει ο Ειδικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Δρ. Κώστας Βουρλιάς.