Παρουσίαση της τεχνικής στην υδατογραφία του Γιώργου Πολίτη

Η Govedarou Art Gallery, Γ. Παπανδρέου 5 (πρώην Ανθέων, στάση Γεωργίου) διοργανώνει στο χώρο της την ατομική έκθεση του εικαστικού και βραβευμένου διεθνώς ακουαρελίστα Γιώργου Πολίτη με τίτλο “Σαντορίνη”. Μέσα στα πλαίσια της έκθεσης διοργανώνεται στο χώρο της γκαλερί επίσης και μια παρουσίαση της τεχνικής του ζωγράφου στην ακουαρέλα την Πέμπτη 5 Μαϊου στις 18.00. Το θέμα πάνω στο οποίο θα γίνει η παρουσίαση θα είναι η Σαντορίνη.

Ο Γιώργος Πολίτης είναι γνωστός στο χώρο της ακουαρέλας και για τα εργαστήρια ακουαρέλας που πραγματοποιεί κατά καιρούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπου προσκαλείται επανειλημμένως για να παρουσιάσει και να διδάξει τη τεχνική του. Είναι αναγνωρισμένο μέλος της American Watercolor Society και χαίρει εκτίμησης παγκοσμίως στον χώρο της ακουαρέλας.

Λίγα λόγια από το Γιώργο Πολίτη για αυτή την έκθεση.

Επισκέφτηκα για πρώτη φορά τη Σαντορίνη το καλοκαίρι του 2018. Ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά». Πηγή έμπνευσης; Πώς αλλιώς να γίνει; Ο συνδυασμός του μπλε του ουρανού και της θάλασσας με το λευκό (συνήθως) των οικημάτων και των εκκλησιών, οι προκύπτουσες αντιθέσεις, η διαφάνεια και οι σκιές (έντονες συχνά, χάρη στο εκτυφλωτικό φως) δίνουν εκείνα τα στοιχεία που αποτελούν σημεία αναφοράς για την υδατογραφία. Τέσσερα χρόνια μετά, συνεχίζω τις αναζητήσεις στη Σαντορίνη, προσπαθώντας να την ανακαλύψω βήμα βήμα. Και είμαι βέβαιος ότι ο δρόμος είναι πολύ μακρύς ακόμη…

Παρουσίαση τεχνικής στην ακουαρέλα: Πέμπτη 5 Μαϊου 2022, διάρκεια 18.00-20.00

Διάρκεια έκθεσης: 14 Απριλίου έως 6 Μαϊου 2022

Ωράριο λειτουργίας χώρου:

Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή: 11 π.μ. – 2 μ.μ.

Τρίτη, Πέμπτη: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 6 μ.μ. – 8 μ.μ.

Σάββατο: 11 π.μ. – 2 μ.μ.

Κυριακή κλειστά

Μ. Σάββατο 23 Απριλίου και Δευτέρα 2 Μαϊου κλειστά

Govedarou Art Gallery

www.govedaroufineartgallery.com

[email protected]                    facebook.com/govedarouartgallery