Παρασκευή Παναγιωτοπούλου: “Μέσα από τη φωτογραφία εκφράζω τα συναισθήματά μου και θέλω να δώσω τη δική μου οπτική ματιά στα καθημερινά πράγματα της ζωής”

Στα πλαίσια της προώθησης καλλιτεχνών και της εικαστικής παρουσίασης PRIVE ART II” ο Πολιτιστικός Φορέας DREAMTEAM πιστός σε όσα υπόσχεται για έναν καλύτερο κόσμο (#giaenankaliterokosmo), μας παρουσιάζει τους συμμετέχοντες δημιουργούς αυτής της πρωτοποριακής δράσης και μας τους συστήνει μέσα από την Τέχνη τους.

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με την τέχνη; Ξεκίνησα πριν 20 χρόνια με αναλογική μηχανή. Η αγάπη μου ήταν μεγάλη και το όνειρό μου από παιδί. Πριν 8 χρόνια πήρα την ψηφιακή μηχανή και έτσι ξεκίνησα σεμινάρια φωτογραφίας. Αυτό που έδωσε ανάσα, ζωή, θέληση.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Στη φύση, η οποία έχει πολλά να μας δώσει. Μέσα από τη φύση, τη θάλασσα και τον ουρανό, βλέπεις τη ζωή, τον ρομαντισμό, τον κόσμο γύρω μας. Ψάχνοντας βλέπεις πολλά πράγματα να φωτογραφίσεις.

Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας; Ζώντας στη φύση ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς εξωτερικούς παράγοντες, η οποίοι μπορούν να γίνουν το ερέθισμα για τη δημιουργικότητά μας. Η έμπνευσή μου έρχεται από τα πράγματα του παρελθόντος, από τη θάλασσα, τα πρόσωπα και από μία γκριμάτσα.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Μπορώ να πω όχι. Η φωτογραφία για μένα είναι η στιγμή, αυθορμητισμός. Είναι αυτό το «κλίκ» που λες το αποτύπωσα. Νιώθεις τότε μία χαρά και μία λαχτάρα να φωτογραφήσεις ξανά και ξανά.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Είναι μία ερώτηση, η οποία έφερε σε ένα ωραίο αποτέλεσμα. Ντρεπόμουν να τραβήξω μοντέλο γυμνό. Όταν όμως ο δάσκαλος μου είπε ότι η εργασία μας είναι αυτή είπα όχι. Τελικά όμως οι φωτογραφίες μου πήραν μέρος στην έκθεση στο Αθηναϊς και ένιωσα μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.  Επιπλέον, πούλησα και δύο φωτογραφίες μου εκεί.

Πόσο αποδεχτή είναι η τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στο δημόσιο χώρο; Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε την Τέχνη και τον Πολιτισμό, οπότε θεωρώ πως είμαι στην κατάλληλη χώρα, έτσι ώστε να αναπτύξω την τέχνη της φωτογραφίας που τόσο αγαπώ. Μέσα από τη φωτογραφία εκφράζω τα συναισθήματα μου και θέλω να δώσω τη δική μου οπτική ματιά στα καθημερινά πράγματα της ζωής, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ και εύχομαι να περνάει και στο κοινό αυτό.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Θέλω να διευρύνω τις γνώσεις μου πάνω στον πειραματισμό. Θέλω όλα αυτά που αγαπώ και με γεμίζουν να μπορέσουν κάποια στιγμή να βγούν στο κοινό σε μία όμορφη έκθεση. Εξάλλου στα μελλοντικά μου σχέδια είναι να βγάλω φωτογραφίες της καθημερινότητας το χωριό μου «Μελιγγοί» Ιωαννίνων που τόσο λατρεύω και φυσικά να κάνω ταξίδια και να αποτυπώσω τις ομορφιές της Ελλάδας μας. Εύχομαι να τα καταφέρω. Θέλει πείσμα, τσαγανό και υπομονή.

Ευχαριστώ πολύ τον πολιτιστικό Φορέα DREAMTEAM που παντα δίνει βήμα & προώθηση στους καλλιτέχνες και στον Πολιτισμό, καθώς και το περιοδικό Polismagazino.gr που μας έδωσε το βήμα του λόγου! 

https://www.facebook.com/dreamteam.org.gr/