Παντελής Τσάτσης: “Οι καλλιτέχνες σε περιόδους κρίσεων δεν σταματούν να δημιουργούν. Με τη λήξη της καραντίνας περιμένουμε να δούμε ενδιαφέροντα έργα και προτάσεις”

Ο Art Director-Founder Παντελής Τσάτσης “τοποθετείται” στη δημοσιογραφική ομάδα του polismagazino.gr για τον Κορονοϊό, την Καραντίνα και την Κανονικότητα.

Κοινωνία και υποχρεωτική καραντίνα. Ποια κατά τη γνώμη σας θα είναι η επόμενη ημέρα του «απεγκλωβισμού»; Ο corona virus με τον “εγκλωβισμό” μου έδωσε την δυνατότητα να σκεφθώ την αξία της υγείας της οικογένειας μου, των φίλων μας και της κοινωνίας μας. Αξιοποίησα τα φωτογραφικά αρχεία 35 χρόνων της ARTFORUM GALLERY και των 5 χρόνων της ΑRT THESSALONIKI FAIR. Ένας θησαυρός που ήταν κρυμμένος σε φακέλους και ήδη άρχισα να τον δημοσιεύω στο διαδίκτυο.

Πολιτισμός και κορωνοϊός. Άλλο ένα «χτύπημα» για τον πολιτισμό ή μια «ευκαιρία» για πολιτιστική επικοινωνία μέσω του διαδικτύου; Ο πολιτισμός από την εμπορική πλευρά θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν. Οι καλλιτέχνες σε περιόδους κρίσεων δεν σταματούν να δημιουργούν . Με την λήξη της καραντίνας περιμένουμε να δούμε ενδιαφέροντα έργα και προτάσεις.

Ο Τουρισμός, λόγω της θετικής εξέλιξης στη χώρα μας ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, πιστεύετε ότι θα αυξηθεί ή πληγεί; Ο τουρισμός θα είναι ο μεγάλος ασθενής, αλλά χρειάζεται τα φάρμακα του που οι σοβαροί επιχειρηματίες είμαι βέβαιος ότι θα τα βρουν.

Η «καραντίνα» είναι η «αρχή» ενός «ελέγχου» της κοινωνίας, της οικονομίας και της καθημερινότητάς μας; Ο corona virus έφερε την πανδημία με πολλούς θανάτους αλλά έβαλε φρένο στην μόλυνση περιβάλλοντος και στα αυτοκινητικά δυστυχήματα.

Ποια είναι τα σχέδια σας την επόμενη ημέρα της κανονικότητας; Η αυριανή κανονικότητα θα δώσει ευκαιρίες σε όσους αξιοποίησαν το χρόνο τους τις ημέρες του εγκλεισμού, αρχικά με το διαδίκτυο.

Παντελής Τσάτσης Art Director-Founder