Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού

Το Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Andrianoupoleos Pharmacy.
Το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε με δωρεάν είσοδο στις 7 Οκτωβρίου του 2017 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας Noesis συγκέντρωσε σχεδόν 3.500 άτομα στις εκδηλώσεις του. Το Φεστιβάλ είναι ένα μη κερδοσκοπικό, διαδραστικό γεγονός και στο πλαίσιο του υλοποιείται πλήθος εκδηλώσεων και εργαστηρίων για τα παιδιά (θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις, ρομποτική, ακροβατικά, παιχνίδια στο νερό, baby corner ). Αποτελεί επί της ουσίας έναν ετήσιο θεσμό ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, παρουσιάζοντας επίκαιρες εξελίξεις στο τρίπτυχο Διατροφή-Υγεία-Αθλητισμός. Μεγάλος Χορηγός του περσινού μη κερδοσκοπικού 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού ήταν η φαρμακοβιομηχανία Intermed και συγκεντρώθηκαν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά, που στηρίζει Το Χαμόγελο του Παιδιού. Χορηγοί ήταν ακόμη οι εταιρείες Νoesis, Avene, Zarbis, Diet me, Πλατανόρεμα, Pro Con, Liebe, ο Παιδικός Σταθμός, «Θεία Λένα», η Σχολή Χορού Royal Dance, τα Λουξ Plus ‘n Light Αναψυκτικά και το Café Bar Liebe. Χορηγός Επικοινωνίας ήταν το Ράδιο-Θεσσαλονίκη.
Φέτος, τουλάχιστον 4.500 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού, που διοργανώθηκε με δωρεάν είσοδο, για 2η συνεχή χρονιά στις 29 Σεπτεμβρίου 2018, στους χώρους του Περιπτέρου 12, στη ΔΕΘ. Το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού αποτελεί τον μοναδικό θεσμό, που συνδυάζει θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις, ρομποτική, αθλητισμό, ακροβατικά, παιχνίδια στο νερό, baby corner και πολλά άλλα γεγονότα, που εξελίσσονται ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο. Φέτος, η φιλανθρωπική στόχευση του κάλυψε ανάγκες των φορέων «Λάμψη» και «Ηλιτόμηνον» για την αγορά παστεριωτή μητρικού γάλακτος για την Α’ Νεογνολογική Κλινική και την μονάδα Εντατικής Νοσηλείας νεογνών του Α.Π.Θ. στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Μεγάλος χορηγός του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού, ήταν και πάλι η φαρμακοβιομηχανία Intermed.
Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Σύλλογος Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά» Θέρμης στηρίζοντας ολόψυχα το συγκεκριμένο θεσμό, συμμετείχε με την παιδική χορευτική του ομάδα δίνοντας μια χαρούμενη νότα γιατί όταν τα παιδιά στηρίζουν τα παιδιά βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην αλληλεγγύη και στην αγάπη. Και εις άλλα με υγεία!