“Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου”

H Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου γιορτάζεται από τα ταχυδρομεία όλου του κόσμου, κάθε χρόνο στις 9 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της ίδρυσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, το 1874.
Με 144 χρόνια ζωής, η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση αποτελεί ένα από τους πρώτους φορείς που λειτούργησαν στην κατεύθυνση της παγκόσμιας διασύνδεσης των πληθυσμών πέρα από γεωγραφικά σύνορα. Σήμερα, το τεράστιο δίκτυο της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης που μετρά 192 χώρες-μέλη, με περισσότερα από 640.000 ταχυδρομεία και με ανθρώπινο δυναμικό 5.000.000 εργαζομένων αποτελεί πυλώνα στρατηγικής και καινοτομίας και κινητήρια δύναμη οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, συνιστούν τη μακροβιότερη ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται αδιάλειπτα για 190 χρόνια, από την ίδρυσή της το 1828 μέχρι και σήμερα. Με 1.250 σημεία σε όλη την χώρα και 6.000 εργαζόμενους και καθημερινή εξυπηρέτηση σε κάθε γωνιά της χώρας, τα ΕΛΤΑ είναι σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο εξυπηρέτησης στην Ελλάδα και ο Φορέας Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας έως το 2028.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείου (World Post Day), στις 9 Οκτωβρίου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν σχεδιάσει ειδικές επετειακές καρτ-ποστάλ, οι οποίες θα διανέμονται δωρεάν σε όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα της χώρας.

Επίσης, την ίδια ημέρα, σε πέντε σταθμούς του Μετρό, (Σύνταγμα, Ομόνοια, Συγγρού-Φιξ, Κεραμικός & Αμπελόκηποι) τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα έχουν δημιουργήσει ειδικά ταχυδρομικά booth, από τα οποία το κοινό θα μπορεί να προμηθεύεται και να αποστέλλει δωρεάν τις επετειακές καρτ-ποστάλ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Ηλίας Αθανασίου δήλωσε: «Η σημερινή επέτειος-γιορτή για τα ταχυδρομεία όλου του κόσμου βρίσκει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε τροχιά σκληρής δουλειάς και δημιουργικής μετάβασης. Στόχος μας είναι ένα νέο λειτουργικό μοντέλο που θα μετατρέψει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε μια ευέλικτη, απολύτως ανταγωνιστική επιχείρηση, ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς. Βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας, προωθούμε την καινοτομία, εισάγουμε νέα προϊόντα και διεκδικούμε νέους ρόλους, αξιοποιώντας το μεγάλο μας δίκτυο. Προτεραιότητά μας είναι πάντα ο πελάτης και οι ανάγκες του. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία λειτουργούν αδιάλειπτα επί 190 χρόνια και οδεύουν προς τον τρίτο αιώνα της Ιστορίας τους ως μια βιώσιμη εταιρεία που θέτει τον πελάτη στο επίκεντρο».