Πέτρος Κωσταράς: “Θέλω να γράφω βιβλία και να γίνομαι, όλο και καλύτερος συγγραφέας, αφού βέβαια πρώτα έχω γίνει και καλύτερος άνθρωπος”

Σας παρουσιάζουμε τον συγγραφέα Πέτρο Κωσταρά

Ο Πέτρος Κωσταράς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία. Στην ηλικία των δεκαοχτώ θα εγκατασταθεί στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Κρήτης. Επίσης έχει αποφοιτήσει από το τμήμα της Γερμανικής Φιλολογίας, παρακολουθώντας παράλληλα και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου τμήματος με τίτλο «Ελληνογερμανικές Σχέσεις στη Λογοτεχνία, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό», στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Ήδη από πολύ νεαρή ηλικία και συγκεκριμένα στην έκτη δημοτικού, ξεκίνησε να γράφει.
Το 2018 κυκλοφορεί το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Πέτρος και Κάσσυ», από τις εκδόσεις Οσελότος. Το 2019 σε συνεργασία με διάφορους συγγραφείς, συμμετέχει σε ένα ανθολόγιο, με ένα ποίημα και ένα διήγημα δικό του, τα οποία και θα παρουσιάσει σε ένα Ελληνογερμανικό Λογοτεχνικό Φεστιβάλ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Παράλληλα ασχολείται και με τη μετάφραση της γερμανικής λογοτεχνίας.

Το 2019 θα κυκλοφορήσει ο «Καρυοθραύστης», το γνήσιο έργο του Ε.Τ.Α. Χόφμαν, από τις εκδόσεις Μωραΐτη, σε μετάφραση δική του.

Το 2020 θα ξεκινήσει μια συνεργασία με τις εκδόσεις Υδροπλάνο, όπου θα κυκλοφορήσει το δεύτερο μυθιστόρημά του με τίτλο «la cuna – Σκοτεινό σημείο» και η μετάφραση «Έφη Μπριστ» του Τέοντορ Φοντάνε. Την ίδια χρονιά θα συμμετάσχει και σε μία συλλογή διηγημάτων του Χάινριχ Μανν, μαζί με άλλους έξι μεταφραστές, μεταφράζοντας δύο διηγήματα στα Ελληνικά, για λογαριασμό των εκδόσεων Εξάντας.

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Στην ηλικία των δώδεκα ετών.

Ποια λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα; Ατέλειωτα.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν τη συγγραφή; Ναι, από καθετί που με περιβάλει.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Περίεργο, ασυμβίβαστο, ρομαντικό.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Να γράφω βιβλία και να γίνομαι, όλο και καλύτερος συγγραφέας, αφού βέβαια πρώτα έχω γίνει και καλύτερος άνθρωπος.