Πέτρος Κουλουμής «Το πιο μακρύ μου βράδυ»

Σε μουσική Αλέξανδρου Καψοκαβάδη

Καινούριο τραγούδι

Ολοκαίνουργιο τραγούδι για τον εξαιρετικό Κύπριο ερμηνευτή, Πέτρο Κουλουμή, σε στίχους Μαρίνου Καρβελά και μουσική Αλέξανδρου Καψοκαβάδη, με τη συμμετοχή του υπέροχου σεξτέτου Polis Ensemble.

Το τραγούδι «Το πιο μακρύ μου βράδυ» πρόκειται να συμπεριληφθεί στο δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του Αλέξανδρου Καψοκαβάδη, με τίτλο «Νυχτέρι».

Η συνάντηση του επί δεκαπέντε και πλέον χρόνια δίδυμου, δημιουργίες του οποίου έχει ερμηνεύσει το συγκρότημα Ματ σε 2 Υφέσεις, η Αρετή Κετιμέ, ο Θοδωρής Μέρμηγκας, η Ελένη Καπηλίδου και ο Μάνος Σύριος, με τον σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή εγγυάται ένα αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής, πόσω μάλλον όταν την επιμέλεια του ηχογραφήματος έχει το Polis Ensemble.

Ο Πέτρος Κουλουμής, μέλος μεγάλης οικογένειας μουσικών, σπούδασε αρχικά στο Τμήμα Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής με έδρα την Άρτα και συνέχισε στο İstanbul Teknik Üniversitesi, παρακολουθώντας μαθήματα θεωρίας και τραγουδιού δίπλα σε καταξιωμένους καθηγητές της τουρκικής μουσικής.

Το 2016 συνεργάστηκε με τους δημιουργούς μεγάλων επιτυχιών, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Ηλία Φιλίππου, ηχογραφώντας το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Πως φεύγεις έτσι», ενώ, Το 2017, κυκλοφόρησε με το Τρίο Λεβάντε το άλμπουμ «Αστικά λαϊκά τραγούδια».

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ στην Γερμανία, την Τσεχία, το Ισραήλ, τη Σλοβακία, την Ελλάδα, την Ολλανδία και έχει συμπράξει επί σκηνής με τους Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία, Θέμη Αδαμαντίδη, Δημήτρη Μπάση, Κατερίνα Κούκα, Σοφία Παπάζογλου, Λιζέτα Καλημέρη, Αρετή Κετιμέ, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρη Μυστακίδη κ.α.

Από το 2017 διδάσκει παραδοσιακό τραγούδι στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Κύπρου.

Το συγκρότημα Polis Ensemble ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 (αρχικά ως Ορχήστρα Ανατολικής Μουσικής Πόλις) στην Αθήνα. Η λέξη «πόλις» προσπαθεί να φωτογραφίσει τις πόλεις της Ανατολικής Μεσογείου, η μουσική παράδοση της οποίας ποτέ δεν έπαψε να εμπνέει τα μέλη της μπάντας.

Από τους πρώτους μήνες του 2012 μέχρι σήμερα, έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών, έχει προσκληθεί σε πολλά ελληνικά φεστιβάλ και έχει ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, έπειτα από πρόσκληση της Μητρόπολης Βελγίου.

Το σεξτέτο, POLIS Ensemble, έχει συμπράξει, τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής, με σπουδαίους σολίστες, τραγουδιστές, ηθοποιούς και χορωδιακά σύνολα, ενώ, τον Οκτώβριο του 2017, ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ.

Πέτρος Κουλουμής «Το πιο μακρύ μου βράδυ»

https://youtu.be/VYfLzOglJTI