Πάνος Καλουδάς: “Κυριάκος Μαριδάκης” … Ένας Σεμνός ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς. Δημοσιογράφος, στιχουργός, συγγραφέας

Μπορεί τη χώρα αυτή, που ζούμε, από την αρχή της ύπαρξής της, να την αδικούν και να την ροκανίζουν οι έριδες, οι προσωπικές αντιπαλότητες και τα συμφέροντα των διαφόρων.. Όμως αυτό που δίνει την ιστορική άφεση των αμαρτιών αυτών, είναι ο πατριωτισμός και το μεγαλείο κάποιων ανθρώπων της που αγωνίζονται με κάθε τρόπο να προτάξουν τα Εθνικά Ιδεώδη και να στηρίξουν την ιστορική της λαμπρότητα, μέσα στην ισχνή από γνώση, πολύβουη οχλαγωγία της σύγχρονης εποχής μας.

… Τιμή, σεβασμός και δέος στον κάθε ευπατρίδη από αυτούς.

…Τιμή και υπόκλιση στον ευαισθητοποιημένο αυτόν Έλληνα, τον Κυριάκο Μαριδάκη, Το Πρέσβη Καλής Θέλησης της Ελλάδας. Που έχει τάξει τη ζωή του στην ανά τον κόσμο διάδοση των ιστορικών πτυχών του τόπου μας. Με αγάπη, πίστη κι αφοσίωση….. Αγωνίζεται ακούραστα ο άνθρωπος αυτός. Με το ενδιαφέρον του στραμμένο σε κάθε τι που αφήνει πίσω του αποχρώσεις τιμής και δόξας, των ηρώων που μόχθησαν για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της χώρας μας .

…Ο Κυριάκος Μαριδάκης είναι απόγονος του ήρωα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, Γεωργίου Μαριδάκη. Είναι ιδρυτής και αντιπρόεδρος, του ”Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς” και ιδρυτικός πρόεδρος, της Έλληνο-Ισραηλινής Ένωσης. Ζει μόνιμα, όταν είναι Ελλάδα στη Σαλαμίνα.

Με πολύ έντονη παρουσία, σε κάθε σοβαρή, εθνική της εκδήλωση. Εργάζεται με πολύ έντονη δραστηριότητα συνεργαζόμενος με το Ίδρυμα της κας. Μαριάννας Βαρδινογιάννη, για τον επιτυχή εορτασμό των 2.500 χρόνων από την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

Φέρνοντας στο νησί, προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Σήμερα μου έστειλε τις σκέψεις του για τις εκδηλώσεις αυτές. Και την διαδρομή των πρωτοβουλιών του.

–Σκοπός μου, με την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας Είναι αφ’ ενός να μεταλαμπαδευτούν, οι αρχές και οι αξίες που διασώθηκαν στα Ιερά στενά, σε όλον τον κόσμο. Αφετέρου, να προβάλλεται το γεγονός αυτό ως σύμβολο Ειρήνης και Αλληλεγγύης. Τιμώντας κάθε χρόνο όλους τους νεκρούς Ανεξαρτήτως χρώματος φυλής Εθνότητας, θρησκείας και κοινωνικής τάξης…” Κ. Μαριδάκης
…Κυριάκο.. Να είσαι καλά και σε ευχαριστούμε όλοι οι Έλληνες… Δύναμη σου ευχόμαστε Και πάντα έτσι μάχιμος. Αποτελείς τιμή για την Σαλαμίνα μας... Τιμή για την Ελλάδα μας….

https://www.salaminionvima.gr/salamis/2020/03/09/%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%83-%CF%83%CE%B5%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CF%85%CF%80/