Οperatical: “Η μεγαλύτερη επιτυχία ενός μουσικού είναι να αγγίξει την ψυχή του ακροατή, να δημιουργήσει ένα μουσικό ταξίδι του μυαλού και της ψυχής”

“Ως μουσικό σχήμα σε βάθος χρόνου, θα θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πολύγλωσσο μουσικό project με επιρροές από διάφορα είδη μουσικής και να το παρουσιάσουμε συναυλιακά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο κοινό μας.”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μας επαφή με τη μουσική έγινε κυρίως μέσα από κινηματογραφικές ταινίες. Είχαμε ακούσματα disco, pop και rock μουσικής αλλά οι μελωδίες της κλασσικής μουσικής ήταν εκείνες που μας επηρέασαν περισσότερο στην διαμόρφωση της καλλιτεχνικής μας ταυτότητας.

Με ποιό Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Έίναι πολλοί οι μουσικοί με τους οποίους θα θέλαμε να συνεργαστούμε και να βρεθούμε μαζί τους στην σκηνή! Θαυμάζουμε απεριόριστα τον Andrea Bocelli αλλά υπάρχουν και αρκετοί άλλοι έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες που πρεσβεύουν διάφορα είδη μουσικής, με τους οποίους θα θέλαμε να συμπράξουμε μουσικά επί σκηνής.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Είμαστε και οι δυο λυρικοί τραγουδιστές. Το λυρικό τραγούδι έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και απαιτεί σκληρή μελέτη και συνεχή δουλειά. Μας έχει προσφέρει πολλές όμορφες αλλά και άσχημες στιγμές, που έχουν από κοινού συμβάλει στη διαμόρφωση της μουσικής μας προσωπικότητας. Όλες αυτές οι εμπειρίες, σε συνδυασμό με την ανάγκη μας να αναζητήσουμε καινούργιους τρόπους μουσικής έκφρασης, δημιούργησαν το concept των Operatical.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Δεν μας τρομάζει ούτε η επιτυχία, ούτε η αποτυχία. Μας αρέσει να εκφραζόμαστε ελεύθερα και να δημιουργούμε μουσική. Η μεγαλύτερη επιτυχία ενός μουσικού είναι να αγγίξει την ψυχή του ακροατή, να δημιουργήσει ένα μουσικό ταξίδι του μυαλού και της ψυχής. Αποτυχία για εμας θα ήταν να κάνουμε μουσικούς συμβιβασμούς κάτι που δεν συμβαδίζει με την φιλοσοφία του σχήματός μας.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Στις μέρες μας δεν θα έπρεπε να υπάρχει προκατάληψη για τα talent shows. Ένας πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης μπορεί με αυτόν τον τρόπο να προβάλει με αξιοπρέπεια τη δουλειά του και να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό. Εξάλλου κατα καιρούς έχουμε ακούσει εξαιρετικές φωνές να λαμβάνουν μέρος σε τέτοια shows.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Επειδή είμαστε ταυτόχρονα και δημιουργοί των τραγουδιών που ερμηνεύουμε θα θέλαμε να προσφέρουμε στο κοινό μας όσο το δυνατόν πιο αισθαντικά τραγούδια σε συνδυασμό με εντυπωσιακές παραγωγές ! Συνεργασίες με διάφορους καλλιτέχνες ευχόμαστε να προκύψουν στην πορεία ανάλογα με τις ανάγκες των τραγουδιών που δημιουργούμε αφού οι Operatical, κατά την υλοποίηση του project τους θα συνδυάσουν διάφορα στυλ και είδη μουσικής.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Πλέον οι καλλιτέχνες με τα δεδομένα που ισχύουν και τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που βιώνουν, δεν μπορούν να κάνουν σχέδια για το μέλλον καθώς ανα πάσα στιγμή τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Ως μουσικό σχήμα σε βάθος χρόνου, θα θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πολύγλωσσο μουσικό project με επιρροές από διάφορα είδη μουσικής και να το παρουσιάσουμε συναυλιακά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο κοινό μας.