Ο Plácido Domingo σε μια ανεπανάληπτη συναυλία στην Ιερά Μονή Τοπλού στη Σητεία

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Ο παγκοσμίου φήμης τενόρος και βαρύτονος Plácido Domingo θα δώσει την Κυριακή 9 Ιουλίου, μια μοναδική συναυλία στον επιβλητικό χώρο της Ιεράς Μονής Τοπλού, στη Σητεία, σε ένα από τα πιο ιστορικά θρησκευτικά μνημεία του νησιού. 

Με μια καριέρα που μετρά πάνω από 50 χρόνια θριαμβευτικής παρουσίας στην όπερα και στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου, ο Plácido Domingo είναι ένας ζωντανός θρύλος της μουσικής που έχει διακριθεί με εκατοντάδες επιτυχίες και διακρίσεις.

Μέχρι σήμερα έχει ερμηνεύσει πάνω από 150 ρόλους, έχει διευθύνει πάνω από 600 φορές μερικές από τις σπουδαιότερες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει βραβευτεί με 12 Grammy. 

Το 2021 διορίστηκε «Πρέσβης του Ισπανικού Πολιτισμού στον Κόσμο» και βραβεύτηκε από την Ισπανική Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου «για την τεράστια επαγγελματική του πορεία». Έχει χαρακτηριστεί ως «άνθρωπος της Αναγέννησης» από κριτικούς και έχει λάβει πολλά βραβεία για την προσφορά του στις τέχνες και την ανθρωπιστική του δράση, ανάμεσα τους: The Presidential Medal of Freedom, Commandeur de la Legion D’Honneur, Honorary Knighthood, Orden del Águila Azteca en México, Gran Cruz de la Orden del Mérito Civil Isabel la Católica και τιμητικά πτυχία από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Χάρβαρντ, της Νέας Υόρκης, της Σαλαμάνκα, CC Βραβείο Forum για ανθρωπιστική δράση.

Η συναυλία του στην Μονή Τοπλού, σηματοδοτεί την προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής της Σητείας και του Λασιθίου, που διαθέτει ακόμα το αυθεντικό Κρητικό άρωμα. Μια περιοχή με πλούσιο ιστορικό ενδιαφέρον και μοναδική φυσική ομορφιά.   

Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη τριών εταιριών με όραμα και πίστη στον πολιτισμό και στην ανάδειξη της ξεχωριστής ταυτότητας της Σητείας: της Παγκρήτιας Τράπεζας, της Attica Bank και της Intrakat. Μια πρόταση που αγκάλιασε με θέρμη και η Μονή Τοπλού που θα την φιλοξενήσει στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού, που είναι το μοναδικό που σώζεται από τα πολλά μικρά και μεγάλα μοναστήρια που υπήρχαν παλαιότερα στην περιοχή της Σητείας. 

Την Κυριακή 9 Ιουλίου, η μαγική φωνή του Plácido Domingo θα ενωθεί με το μοναδικό τοπίο της Κρήτης σε μια ανεπανάληπτη βραδιά-εμπειρία που θα έχει ανάλογη συνέχεια στο μέλλον με αντίστοιχης ποιότητας εκδηλώσεις μέσα στον ιερό και υπερβατικό αυτό χώρο της Μονής Τοπλού. 

Στη συναυλία θα συμμετέχει η διεθνούς φήμης σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, ενώ την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα διευθύνει ο μεγάλος Ισπανός μαέστρος Jordi Bernàcer, συνδεδεμένος ως βοηθός με τους Riccardo Chailly, Sir Andrew Davis, Valery Gergiev, Zubin Mehta, Georges Prêtre και ειδικότερα με τον μαέστρο Lorin Maazel που τον ανακήρυξε Αναπληρωτής Μαέστρος στο Castleton Festival το 2007.

Δείτε εδώ το video μήνυμα του Placido Domingo καθώς και το ηχητικό της Συνέντευξης Τύπου: https://www.dropbox.com/scl/fo/gwxjygwxpjdvlxyfvewl3/h?dl=0&rlkey=463qo14xfqq6t1a3dl6rc1yno

Σημαντικά στοιχεία εκδήλωσης:

Τόπος: Μονή Τοπλού, Σητεία, Κρήτη
Ώρα έναρξης: 21:00
Πέρας προσέλευσης: 20:30

Ελεύθερη Eίσοδος : Λόγω των περιορισμών που επιβάλει ο χώρος, αλλά και η ιστορικότητα της Μονής, θα υπάρξει διαδικασία εγγραφής με σειρά προτεραιότητας σε ειδική πλατφόρμα, μέχρι να εξαντληθούν οι 1300 διαθέσιμες θέσεις. Η είσοδος στα άτομα που θα εγγραφούν θα είναι δωρεάν. 

Η εγγραφή μπορεί να γίνει εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/spicy-placido-domingo/Order?ttId=118401&ttQuantity=1&r=&c=e&fbclid=IwAR1y3L7lMWod9sHTThg5ti4VfEpEztnP012iW6qCRuhNUPIYJwrHmbNl1PU