Ο Πρόεδρος της Huawei Europe αναλύει το ρόλο της ηγεσίας σε περιόδους κρίσης στο Global Peter Drucker Forum

Το Global Peter Drucker Forum 2020 πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βιέννη της Αυστρίας, στην γενέτειρα του πρωτοπόρου του management.

Η ετήσια διήμερη εκδήλωση, η 12η από το 2009, συγκεντρώνει επαγγελματίες του σύγχρονου Management από όλο τον κόσμο. Το φετινό Forum είχε ως αντικείμενο συζήτησης το ρόλο της ηγεσίας και τη διαχείριση κρίσεων στην εποχή του COVID-19.
Σύμφωνα με τον Richard Straub, ιδρυτή του Drucker Forum, η ηγεσία τον 21ο αιώνα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις, υποστηρίζοντας το ρητό της φετινής εκδήλωσης «ηγεσία παντού (leadership everywhere)».
Απευθυνόμενος στο κοινό σχετικά με την καινοτομία, τη διαφάνεια και τη συνεργασία σε δύσκολους καιρούς, ο James Li, μέλος του Supervisory Board της Huawei και Πρόεδρος της Huawei Europe, μίλησε για τρία θέματα που θα έπρεπε να κατευθύνουν τους managers σήμερα: έμφαση στις βασικές αξίες της εταιρείας, καινοτόμος τεχνολογία και παγκόσμια συνεργασία.
«Με την πάροδο του χρόνου, έχουμε αναπτύξει την πεποίθηση ότι η καλύτερη απάντηση στις αντιξοότητες είναι να είμαστε πελατοκεντρικοί. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης μιας πρόκλησης είναι να δημιουργήσουμε αξία για τους πελάτες μας, αλλά και τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε», ανέφερε ο Li.
Τόνισε επίσης ότι το τεχνικό προσωπικό της Huawei έκανε ακριβώς αυτό μετά από μια άλλη περίπτωση κρίσης, το τσουνάμι που προκλήθηκε μετά από σεισμό μεγέθους 9 βαθμών ρίχτερ στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2011. Το τεχνικό προσωπικό ανακατασκεύασε 680 σταθμούς βάσης σε μόλις δύο εβδομάδες κάτω από δύσκολες συνθήκες, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της πελατοκεντρικής αρχής της Huawei.
Με αφορμή τα πρόσφατα διδάγματα της φετινής χρονιάς, ο James Li ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η καινοτομία και η συνδεσιμότητα θα οδηγήσουν την ψηφιακή οικονομία μπροστά, ακόμη και σε αυτή την περίοδο κρίσης. Θα είναι το κλειδί για την οικονομική ανάκαμψη».
Η Huawei χρειάστηκε στις αρχές του έτους μόλις 36 ώρες για να αναπτύξει ένα ασύρματο δίκτυο πέμπτης γενιάς σε ένα νεόκτιστο νοσοκομείο 1000 κλινών που δημιουργήθηκε ειδικά για ασθενείς με COVID-19 στην πόλη της Γουχάν. Τα ρομποτικά συστήματα που είναι συμβατά με λειτουργίες δικτύου 5G υψηλής ευρυζωνικότητας και γρήγορης απόκρισης έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν την θερμοκρασία των ασθενών και να μεταφέρουν ιατρικά δείγματα και υλικά.
Επιπροσθέτως, η πανδημία ανέδειξε την αναγκαιότητα της 5G ευρυζωνικότητας και των υψηλών ταχυτήτων μετάδοσης για την εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως η τηλεδιάσκεψη και η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.
Ο James Li τόνισε επίσης την κοινωνική διάσταση της σύγχρονης ηγεσίας. Ανέφερε ότι: «Πρέπει να είμαστε πιο ανοιχτοί, χωρίς αποκλεισμούς, αμερόληπτοι, πιο ενωμένοι, όχι διχασμένοι… Εάν μπορούμε να ωθήσουμε τον εαυτό μας να ενισχύσει τον ηγετικό ρόλο σε θέματα αξιών, καινοτομίας και παγκόσμιας συνεργασίας, μπορούμε να περάσουμε από αυτήν την κρίση μαζί και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei
Ο Όμιλος Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Με γνώμονα την υγιή λειτουργία, τη συνεχή καινοτομία και την αμφίδρομη συνεργασία, η Huawei δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό end-to-end χαρτοφυλάκιο Τεχνολογικών Λύσεων
Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) για τις τηλεπικοινωνίες, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Huawei παρέχει τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες όπως ασύρματο, σταθερό και cloud core δίκτυο, λογισμικό παρόχων, υποδομή πληροφορικής καθώς και ενεργειακά συστήματα. Με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και την πρωτοπορία στον τομέα της καινοτομίας, η Huawei προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα ευρύ φάσμα προϊοντικών λύσεων και υπηρεσιών σε τομείς όπως δίκτυα δεδομένων επιχειρήσεων, ενοποιημένες υπηρεσίες επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και cloud κέντρα δεδομένων.

Παγκοσμίως, οι 194.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. H Huawei Ιδρύθηκε το 1987, είναι μια ιδιωτική εταιρεία η οποία ανήκει πλήρως στους υπαλλήλους της.

Στην Ελλάδα, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei Ελλάδος εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πυλωτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei Ελλάδος παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη και κατέχει ηγετική θέση και μερίδιο αγοράς στα smartphone, tablets και wearables που διαθέτει.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links:

http://www.linkedin.com/company/Huawei http://www.twitter.com/Huawei http://www.facebook.com/Huawei http://www.youtube.com/Huawei