Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση οίνου και οινοτουρισμού στη Ματέρα της Ιταλίας

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ιταλίας και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, συμμετείχε από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου, στην εκδήλωση οίνου και οινοτουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην γραφική Ματέρα της Ιταλίας, μία πόλη μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στην εκδήλωση της Ματέρα παρουσιάστηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΘ κ. Κωστή Χαντζαρίδη και τον Διευθυντή Μάρκετινγκ κ.Γρηγόρη Τούλια τόσο η τουριστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης όσο και η δυναμική και οι προοπτικές της περιοχής σε σχέση με τον οινοτουρισμό.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τους οίνους και την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής σε μία ειδική παρουσίαση από τους σεφ Γιώργο Παλασίδη και Pasquale Lembo.

Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, καθώς και οι Δήμοι Κατερίνης, Βέροιας και Παιονίας. Στο περιθώριο της εκδήλωσης οίνου και οινοτουρισού τα στελέχη του Οργανισμού συναντήθηκαν με τον Επίτιμο Πρόξενο του Bari κ. Στυλιανό Campanale και τον Δήμαρχο Domenico Bennardi και συζήτησαν θέματα τουρισμού και εμπορικών σχέσεων καθώς και την προοπτική της αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με την αρχαία πόλη του Ιταλικού Νότου.

«Οι οινικές εξερευνήσεις είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στον τουρισμό και η Θεσσαλονίκη διαθέτει στην φαρέτρα της μία παράδοση αιώνων στην αμπελοκαλλιέργεια. Έχουμε πρωτοπόρους οινοποιούς με σύγχρονο όραμα που είναι οι ιδανικοί πρεσβευτές για τον τουρισμό. Σκοπός του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης είναι η συνεχής προβολή του προορισμού μέσα από εκθέσεις, festivals, workshops και εκδηλώσεις προώθησης, προκειμένου να διατηρήσει «ζωντανό» το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου»

http://www.thessaloniki.travel/