Ο Μάνος Ιωαννίδης στη συλλογική έκθεση «ΕΡΩΣ» της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στην Casa Bianca, για Aline Fernandez Diaz & Σπύρο Αλιμπέρτη

Μάνος Ιωαννίδης: ο Ζωγράφος των Χρωμάτων

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: Συλλογική εικαστική έκθεση: «ΕΡΩΣ» Aline Fernandez-Diaz & Σπύρος Αλιμπέρτης.

14 Φεβρουαρίου 2023, στις 19.30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης – Casa Bianca

Με έμπνευση την ιστορία αγάπης του ζεύγους της Casa Bianca, Aline και Σπύρου.

Πόσο σας επηρέασε η ενασχόληση με το δικό σας αποτύπωμα στην ερωτική ιστορία της Καζά Μπιάνκα; Ήταν μια ευκαιρία να μάθω ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης μου που ομολογώ δεν το ήξερα. Ψάχνοντας να βρω κάποιες φωτογραφίες του ζευγαριού για να κάνω τα πορτρέτα τους, έμαθα την ιστορία τους, και δουλεύοντας πάνω στα πρόσωπα τους, αισθάνθηκα Τα δικά τους συναισθήματα εκείνη την εποχή. Δεν ήταν ήρεμοι, αναγκάστηκα να τους δώσω ένα μικρό χαμόγελο για να απαλύνω το βλοσυρό βλέμμα του Σπύρου Αλιμπέρτη και το πολύ σοβαρό της Αλίνας.

Σε ποιο σημείο της ιστορίας τους επιλέγετε να σταθείτε περισσότερο; Στην φυγή του ζευγαριού με πλοίο από τη Θεσσαλονίκη. Ήταν Περίοδος πολέμων με μεγάλη αναστάτωση και στην πόλη και στη στεριά και στις θάλασσες. Ήθελε πολύ μεγάλη δύναμη ψυχής, αλλά και πολύ μεγάλη δύναμη αγάπης για να μπορέσουν αυτά τα δύο παιδιά να δραπετεύσουν από το κατεστημένο.

Ο φλογερός έρωτας της Αλίν και του Σπύρου απέδειξε ότι μπορεί να νικήσει τα πάντα. Τι θα τους λέγατε αν είχατε την ευκαιρία να μιλήσετε μαζί τους; Θα τους έλεγα να μείνουν έτσι μέχρι να γεράσουν στο ίδιο μαξιλάρι. Αλλά μάλλον δε χρειάστηκε να τους το πει κανείς, γιατί τελικά απ’ ότι καταλαβαίνω αυτό έγινε.

Πότε ο έρωτας Νικάει; Όταν είναι αληθινός, και δεν είναι αποτέλεσμα εγωισμού, νικά πάντα.

Σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης ψυχαναλυτή Ματθαίο Γιωσαφάτ “Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να σχετίζεται και αυτό τον κάνει ευτυχισμένο. Να δίνει…” Ποια είναι η άποψή σας; Είναι γεγονός ότι το να δίνεις σε κάνει ευτυχισμένο, χωρίς βέβαια να προσβάλλεις αυτόν στον οποίο δίνεις, όσο για την ανάγκη του ανθρώπου να σχετίζεται για να είναι ευτυχισμένος, θα διαφωνήσω. Πιστεύω πως για να μπορέσεις να ευτυχήσεις με κάποιον, θα πρέπει πρώτα να μπορείς να ευτυχήσεις με τον εαυτό σου, μόνος. Να μη γίνει ο άλλος δεκανίκι της ευτυχίας σου.

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni

Αγαπημένος σας ποιητής ή στοχαστής; Από τους έλληνες ο Σουρής, από τους αλλοδαπούς ο Κίπλινγκ.

Αγαπημένο σας μότο; Δεν βλέπω ποτέ μου το γκρίζο.

Ποιοι θεωρείτε ότι στήριξαν κατά πολύ αυτό το πρότζεκτ; Κινητήρια δύναμη φυσικά η Χρύσα Μπαρτζώκα. Όλοι οι επόμενοι απλά έπονται. Και η αντιδήμαρχος πολιτισμού, και ο δήμαρχος, στήριξαν, άλλωστε είναι αυτοί που ορίζουν το χώρο, αλλά περισσότερο από αυτούς τους δύο ο Διογένης Μαριολας!

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr