Ο Κήπος καλωσορίζει την Άνοιξη!

για πολλούς την ομορφότερη εποχή του χρόνου, διοργανώνοντας το Μάρτιο μία σειρά νέων σεμιναρίων αλλά και εκδρομές, εξορμήσεις κοντά στη φύση που ανθίζει! Τον Μάρτιο στον Κήπο, ανθίζουν νέες ιδέες και τεχνικές, πολύχρωμες δημιουργίες και δράσεις. Επανέρχονται τα πρωινά τμήματα, ενώ κάθε απόγευμα του Μαρτίου, ξεκινάει και κάτι καινούριο!
Καλώς ήρθες Μάρτη! Καλώς ήρθε Άνοιξη στον Κήπο!

Το Μάρτιο στον Κήπο :
Τρίτη 5 Μαρτίου στις 11:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι Εκμάθησης Σκακιού
Εισηγήτρια: Φωτεινή Παμπάλου
Οι ενήλικες μαθαίνουν και διασκεδάζουν παίζοντας σκάκι. Το σκάκι ακονίζει το μυαλό, πυροδοτεί τη δημιουργικότητα, βελτιώνει τη μνήμη, την υπομονή και την επιμονή, αυξάνει το δείκτη νοημοσύνης, συμβάλει στην πρόληψη κατά της άνοιας και του Αλτσχάιμερ.
Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 12:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο : Γαλλικά Oral
Εισηγήτρια: Μάχη Κωσταντινίδου (καθηγήτρια, μεταφράστρια κ διερμηνέας της Γαλλικής γλώσσας)
Γνωριμία και «επανασύνδεση» με τη γαλλική γλώσσα. Oral στα Γαλλικά σημαίνει προφορικός λόγος. Το σεμινάριο στοχεύει στoν ανάπτυξή του, στο να «ξεκλειδώσει» η γλώσσα όσων δυσκολεύονται να μιλήσουν γαλλικά.
Πρωινό τμήμα : κάθε Τετάρτη 12:00-14:00
Απογευματινό τμήμα: κάθε Παρασκευή 18:00-20:00
Τετάρτη 6 Μαρτίου και κάθε Τετάρτη, στις 18.00 – 20.00
Σεμινάριο: Φιλοσοφία στον Κήπο
Εισηγήτρια: Θεοδοσία Κωνσταντινίδου
«Απλά μαθήματα φιλοσοφίας». Ένα σεμινάριο για μαθητές ηλικίας 18 έως 108 ετών, που περιλαμβάνει οκτώ συναντήσεις – βήματα, με θέματα όπως… ο έρωτας, η φιλία, η οικογένεια, η πολιτική, η οικονομία, η τέχνη, τα παιδαγωγικά.
Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 20:00
Συνάντηση της Ομάδας Γονέων : Το παιδί του τότε, ο γονιός του σήμερα
Εισηγήτριες: Κατερίνα Λέντη και Εύη Στάμου
Στη συνάντηση θα έρθουμε σε επαφή με τον ρόλο μας ως παιδιά του τότε και ως γονείς του σήμερα. Με τη συζήτηση αλλά και τη χρήση βιωματικών ασκήσεων θα δούμε μαζί την έννοια και τις προκλήσεις της γονεϊκότητας.
Οι «προκλήσεις» του γονιού στις «προσκλήσεις» του παιδιού!
Ελάτε να «προσκαλέσουμε» μαζί το παιδί μέσα μας να έρθει να «παίξει» μαζί μας.
Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 18:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο : Creative Cinema
Εισηγήτρια: Βάγια Δανιηλίδου
Από την ιδέα στην ολοκλήρωση. Διαδραστικό εργαστήρι και κατασκευή ταινίας μικρού μήκους. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να γνωρίσουν και να μιλήσουν για την φιλμική αφήγηση αλλά και να παράγουν οι ίδιοι έργο.
Τρίτη 12 Μαρτίου στις 18:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο : Blogs: Δημιουργία & επικερδείς τρόποι χρήσης
Εισηγήτρια: Νάνσυ Χαλκοπούλου
Στο σεμινάριο θα μάθουμε τί είναι τα Blogs, πώς να βρίσκεις το κατάλληλο θέμα και όνομα για το Blog σου, την ιστορική τους πορεία, τον τρόπο γραφής άρθρων για να είναι πιο προσιτά στις μηχανές αναζήτησης και θα δημιουργήσουμε από την αρχή το προσωπικό blog του καθενός.
Τρίτη 12 Μαρτίου στις 20:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο : Next Generation Skills
Εισηγήτρια: Μαρίνα Καρπόζηλου
Πώς γράφεις, παρουσιάζεις τον εαυτό σου και δικτυώνεσαι.
Πώς προετοιμάζεις μια παρουσίαση / ομιλία.
Πώς γράφεις ένα σωστό βιογραφικό / portfolio και πώς το παρουσιάζεις.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εξελίξουν τον τρόπο που παρουσιάζουν τόσο τον εαυτό τους, όσο και τις ικανότητές τους, στην ευρύτερη αγορά εργασίας.

Τρίτη 12 Μαρτίου στις 20:15
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο Νοηματικής Γλώσσας
Εισηγήτρια: Στέλλα Σάββα
Αυτό που κάνει ιδιαίτερη τη νοηματική γλώσσα είναι ότι δεν είναι προφορική αλλά οπτικοκινητική. Η έκφραση αυτή υλοποιείται με την κίνηση των χεριών, μια κάποια κίνηση του σώματος ενώ πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η έκφραση του προσώπου.
Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 18:00
Δωρεάν εκδήλωση : Ρύθμισε το διαβήτη
Εισηγητής: Αριστείδης Πατρινός
Τί συμβαίνει στο σώμα μας στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και πώς μπορούμε να τον ρυθμίσουμε μέσω της διατροφής που δεν είναι ανάγκη να είναι άνοστη. Τί χρειάζεται να προσέχει ο καταναλωτής και πώς θα βρει το κίνητρο να κάνει την υγιεινή διατροφή πράξη.

Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 20:00
Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης
Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης θα συναντηθούν με θέμα: Θωμάς Κοροβίνης «Ο Θρύλος του Ασλάν Καπλάν».

Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 20:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο Αφήγησης Παραμυθιού
Εισηγήτρια: Κατερίνα Κλεάρχου
Τα παραμύθια λένε, πως είναι δώρα της καρδιάς, για την καρδιά! Το βιωματικό σεμινάριο αφήγησης και μυθοπλασίας «Κι αν σου μιλώ με παραμύθια» απευθύνεται σε όλους όσους ονειρεύονται, ελπίζουν, αλλάζουν, ωριμάζουν, πέφτουν και σηκώνονται και κλείνουν το μάτι στη ζωή. Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα αφηγηθούν τις ιστορίες τους σε φίλους και αγαπημένους, στον φιλόξενο χώρο του Κήπου.

Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 17:30
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήρι Κοπτικής – Ραπτικής «Το παλιό γίνεται νέο #2»
Εισηγήτρια: Έρη Λώτου
Ταξιδεύοντας στο μαγικό κόσμο του χειροποίητου! Στον Β’ κύκλο του εργαστηρίου, περνάμε στα πιο σύνθετα κομμάτια της ένδυσης, ολοκληρώνουμε τη γκαρνταρόμπα μας, κατασκευάζοντας ρούχα στις διαστάσεις μας.
Τρίτη 19 Μαρτίου στις 12:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήριο Πεζογραφίας (πρωινό τμήμα)
Εισηγητής : Πάνος Παπαπαναγιώτου
Το Εργαστήριο Πεζογραφίας απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να διερευνήσουν και να αναπτύξουν την ικανότητά τους να αφηγούνται ιστορίες και να εκφράζονται λογοτεχνικά στον πεζό λόγο και να αποκτήσουν, μέσω μιας πιο μεθοδικής και κριτικής παρακολούθησης, μια πιο στενή επαφή με τον κόσμο των βιβλίων και της λογοτεχνίας.

Τρίτη 19 Μαρτίου στις 19:00
Συνάντηση γνωριμίας με το Σεμινάριο Φωτογραφίας
Εισηγητής: Σταύρος Αθανασάκης (Εl cocinero)
Μαθαίνουμε τις βασικές αρχές που διέπουν την τέχνη της φωτογραφίας μέσα από θεωρία αλλά κυρίως πράξη. Προσεγγίζουμε τον τρόπο λειτουργίας των σύγχρονων ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Eξετάζουμε τη φωτογραφία μέσα από άλλες μορφές τέχνης όπως το σινεμά ή η ζωγραφική.

Πέμπτη 21 – Δευτέρα 25 Μαρτίου
Ο Κήπος πάει εκδρομή στην Προύσα
Ταξιδεύουμε στην πανέμορφη Προύσα, μία καταπράσινη πόλη, χτισμένη αμφιθεατρικά στο όρος Όλυμπος της Βιθυνίας. Τεράστιο ενδιαφέρον θα συναντήσουμε στις αγορές της, τα περίφημα χάνια επάνω στο δρόμο του Μεταξιού και φυσικά τα χαμάμ, με το ιαματικό νερό. Συνεχίζοντας το ταξίδι μας θα φτάσουμε στο επίνειο της Προύσας, τα Μουδανιά, με την όμορφη Ρωμαϊκή συνοικία. Ακολουθώντας το δρόμο δίπλα στους ελαιώνες, θα φτάσουμε στο μαγευτικό λιμανάκι της Τρίγλιας και από εκεί στο Demlek το μεγάλο λιμάνι της περιοχής!

Πληροφορίες – εγγραφές:
Κήπος (σεμινάρια, workshops, εκδηλώσεις)
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη – τηλ: 2313078962 (18:00 – 22:00)
e: [email protected]/
www.kipos-seminaria.gr,
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria
Γραφείο Τύπου : Βάσω Μιδούχα, [email protected], 6973 552599