Ο Κήπος διοργανώνει “Σεμινάριο Φωτογραφίας”

Εισηγητής: Σταύρος Αθανασάκης
Συνάντηση γνωριμίας την Τρίτη 19/3 στις 19:00

Ο Κήπος διοργανώνει «Σεμινάριο Φωτογραφίας» με τις βασικές αρχές φωτογραφίας. Ένα σεμινάριο για τους «αρχάριους», για όσους θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη φωτογραφία. Για να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια, να μάθουν να διαχειρίζονται και να παίζουν με το φως, να επιλέγουν και να φτιάχνουν το κάδρο τους, να χρησιμοποιούν σωστά το φακό, να ρυθμίζουν κατάλληλα το διάφραγμα, να φωτογραφίζουν δημιουργικά με οποιοδήποτε μέσο χρησιμοποιούν!
Εισηγητής στο σεμινάριο θα είναι ο φωτογράφος και retoucher Σταύρος Αθανασάκης.

Σεμινάριο Φωτογραφίας : Αρχές φωτογραφίας για αρχάριους
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο μαθαίνουν τις βασικές αρχές που διέπουν την τέχνη της φωτογραφίας μέσα από θεωρία αλλά κυρίως πράξη. Οδηγούνται από το παρελθόν, παρακολουθούν το παρόν και εξετάζουν τη φωτογραφία μέσα απο άλλες μορφές τέχνης όπως το σινεμά ή η ζωγραφική. Προσεγγίζουν τον τρόπο λειτουργίας των σύγχρονων ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν όλα τα εφόδια που απαιτούνται ώστε να μπορούν να φωτογραφίζουν με οποιοδήποτε μέσο χρησιμοποιούν. Από κινητό τηλέφωνο έως μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή DSLR.
Απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη φωτογραφία. Η ηλικία δεν περιορίζει και επίσης δεν απαιτείται η κατοχή DSLR.
Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μια σφαιρική γνώση της τέχνης της φωτογραφίας ενώ αναπτύσσουν και άλλες δεξιότητες.
Το σεμινάριο έχει διάρκεια 10 εβδομάδων (19/03 – 27/05/2019) και οι συναντήσεις θα είναι τρίωρες, μία φορά την εβδομάδα (Κάθε Δευτέρα, 19:00-22:00). Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 150 ευρώ (135 ευρώ φοιτητών/ανέργων).
Η συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου, ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19/3 στις 19:00 παρουσία του εισηγητή Σταύρου Αθανασάκη, που θα λύσει τυχόν απορίες.

Ο Σταύρος Αθανασάκης είναι φωτογράφος, retoucher και άριστος γνώστης του Photoshop. Είναι φωτογράφος, κυρίως, μόδας, προϊόντων και πορτρέτων αλλά ασχολείται και με κάλυψη εκδηλώσεων (γάμους βαπτίσεις κλπ). Η ηλικία του φαίνεται από το γεγονός ότι πάντα λέει ότι ξεκίνησε να μαθαίνει φωτογραφία όταν υπήρχε μόνο το φιλμ. Μεγάλωσε στην Κρήτη. Στη Θεσσαλονίκη ζει από το 1998. Δηλώνει λάτρης του φωτός αλλά ξέρει ότι τη διάσταση στα πράγματα, τη δίνουν οι σκιές.

Πληροφορίες – εγγραφές:
Κήπος (σεμινάρια, workshops, εκδηλώσεις)
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη – τηλ: 2313078962 (18:00 – 22:00)
e: [email protected]/

www.kipos-seminaria.gr

https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria
Γραφείο Τύπου : Βάσω Μιδούχα, [email protected], 6973 552599