“Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ”

Η κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ» παρουσιάστηκε σε μια παράσταση προσφορά της θεατρικής ομάδας “ΕΝ ΛΕΥΚΩ” και της οικογένειας Ψαθά υπέρ του “Ασύλου Ανιάτων” στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Η κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά “Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ” παρουσιάστηκε το
Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο θέατρο Pierce του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος σε μια παράσταση-προσφορά της θεατρικής ομάδας “ΕΝ ΛΕΥΚΩ” και της οικογένειας Ψαθά, σε σκηνοθεσία Μαρίας Οικονομίδη και καλλιτεχνικής επιμέλειας Μπέτυς Λιβανού.

Τα έσοδα της παράστασης, καθώς και οι δωρεές που συγκεντρώθηκαν, διατέθηκαν στο «Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων» του Ασύλου Ανιάτων για την εγκατάσταση ιατρικού οξυγόνου στην υπό ανακαίνιση πτέρυγα.

Στην παράσταση παρευρέθηκαν η κόρη και εγγονή του Δημήτρη Ψαθά, κυρίες Μαρία Ψαθά και Λένα Νίτσου, οι οποίες είχαν την ευγενή καλοσύνη να παραχωρήσουν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου για την εν λόγω παράσταση, ενώ η κυρία Μαρία Ψαθά προλόγισε την παράσταση με αναφορά στον πατέρα, λογοτέχνη και θεατράνθρωπο Δημήτρη Ψαθά.

Εκ μέρους του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος που ευγενώς παραχώρησε το θέατρο Pierce για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, μίλησε η κυρία Μαρία Λαϊνά, Διευθύντρια του Συλλόγου Αποφοίτων & Ανάπτυξης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, η οποία καλωσόρισε στο θέατρο τις αποφοίτους του σχολείου, κόρη και εγγονή του συγγραφέα, Μαρία Ψαθά (απόφοιτος Αμερικανικού Κολλεγίου Ελληνικού) και Λένα Νίτσου (απόφοιτος Pierce και Deree).

Στην εκδήλωση παρευρέθη και η κυρία Νατάσα Εξάρχου, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Ομιλίες απηύθυναν, εκ μέρους του Ασύλου Ανιάτων η Πρόεδρος κα Ιωάννα Ηλιάδη, καθώς και ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Μεσσάλας.
Την παράσταση παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων για την Υγεία & την Παιδεία, κ. Εμμανουήλ Καλαμπόκας.Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η ηθοποιός Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, η οποία μετέφερε μήνυμα της κυρίας Μπέττυ Λιβανού για τη 10ετή δράση της Ομάδας ΕΝ ΛΕΥΚΩ που η ίδια δημιούργησε, με στόχο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, καθώς επίσης και τις ευχαριστίες της προς την οικογένεια του Δ. Ψαθά και το Pierce για τη στήριξη της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση του «Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων» του Ασύλου Ανιάτων, το οποίο είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα σκηνικά και την αφίσα της παράστασης έχει φιλοτεχνήσει ο ζωγράφος Νίκος Ζαχόπουλος.