Ο Δρ. Δημήτρης Γκρίτζαλης μας συστήνει την επαναστατική μέθοδο SlimLipo

Ο καταξιωμένος πλαστικός χειρούργος Δημήτρης Γκρίτζαλης, με εμπειρία χρόνων στον χώρο της αισθητικής, γνωρίζει πως όλοι θέλουμε να έχουμε το κάλλιστο αισθητικό αποτέλεσμα με την λιγότερη δυνατή ενόχληση και επέμβαση.

Γι’ αυτό αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας την πρωτοποριακή μέθοδο λιπογλυπτικής SlimLipo.
Στη λιποαναρρόφηση έχουν, με τα χρόνια, ενσωματωθεί πολλές τεχνολογικές εξελίξεις, σε μια προσπάθεια να καταστεί η απομάκρυνση του ανεπιθύμητου λίπους ευκολότερη και λιγότερο επώδυνη.

Η τελευταία, και πιο εντυπωσιακή, ονομάζεται SlimLipo. Πρόκειται για την καλύτερη έως τώρα εφαρμογή των laser στην λιποαναρρόφηση και έχει τη έγκριση του FDA των ΗΠΑ.

Πώς λειτουργεί το νέο laser λιπογλυπτικής SlimLipo;
Το SlimLipo είναι μια επαναστατική τεχνολογία που θα αλλάξει την έννοια της λιποαναρρόφησης στην πλαστική χειρουργική. Με μια οπτική ίνα laser ο πλαστικός χειρουργός εισχωρεί στην περιοχή της οποίας το λίπος θέλει να αφαιρέσει. Χρησιμοποιώντας δύο μήκη κύματος (924 nm και 975 nm), λιώνει το λίπος, το οποίο κατόπιν απομακρύνεται με μια λεπτή κάνουλα (η οποία είναι πολύ λιγότερο επεμβατική από τον κλασικό σωλήνα λιποαναρρόφησης). Το λέιζερ στη συνέχεια, με μήκος κύματος κυρίως των 975 nm συσφίγγει (ενισχύει) το δέρμα γύρω από την περιοχή.
Η εφαρμογή του SlimLipo στη σύσφιξη του δέρματος θα αντικαταστήσει κάποιες διαδικασίες της κοσμητικής ιατρικής.

Τα οφέλη, που έχει το άτομο, από τη νέα τεχνική laser λιπογλυπτικής είναι:
• Το laser διαλύει επιλεκτικά το λίπος, σε αντίθεση με την κλασική λιποαναρρόφηση που είναι λιγότερο επιλεκτική.
• Το laser κλείνει τα αιμοφόρα αγγεία, άρα έχει λιγότερους μώλωπες (μελανιές)
• Το laser συσφίγγει (ενισχύει) το δέρμα, άρα έχει λιγότερο χαλαρό δέρμα μετά τη λιποαναρρόφηση.
Άτομα που έχουν ήδη υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση κι έχουν ανωμαλίες στο δέρμα, είναι και αυτοί καλοί υποψήφιοι για SlimLipo, λόγω της εξομάλυνσης που δημιουργεί το στοχοποιημένο “λιώσιμο” του λίπους, που είναι ένα πλεονέκτημα του SlimLipo.
Η Laser λιπογλυπτική είναι λιγότερο τραυματική, άρα πλεονεκτεί γιατί έχουμε ταχύτερη αποθεραπεία κι επιστροφή στις δραστηριότητες. Το SlimLipo Laser “λιώνει” το ανεπιθύμητο λίπος αποτελεσματικά και αποδοτικά με επιλεκτική στόχευση του λιπώδους ιστού. Η επιλογή των βελτιστοποιημένων μηκών κύματος και η μοναδική εξέλιξη στο σχεδιασμό παρέχουν άριστα αποτελέσματα με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

Αυτό έχει ως πλεονεκτήματα για το άτομο:
• ταχύτερη επούλωση
• λιγότερους μώλωπες(μελανιές),
• μειωμένο πόνο
• ελάχιστη απώλεια αίματος και ελάχιστο οίδημα,
• λιγότερο χρόνο αποθεραπείας για τα άτομα που χρειάζεται να επιστρέψουν σύντομα ή την ίδια μέρα στην εργασία τους ή/και σε άλλες δραστηριότητες,
• ομαλότερο δέρμα με λιγότερες παραμορφώσεις του περιγράμματος
• σύσφιξη του δέρματος

Η οπτική ίνα του laser είναι εξαιρετικά μικρή, άρα έχουμε και πολύ μικρότερες οπές εισόδου, άρα και πολύ μικρότερες, σχεδόν «αόρατες» ουλές.
Στις μικρότερες περιοχές η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία.
Ο πλαστικός χειρουργός έχει στα χέρια του ένα εξελιγμένο μηχάνημα laser, με το οποίο μπορεί να βελτιώσει το περίγραμμα του σώματος, ακόμα και σε περιοχές που κανονικά δεν αντιμετωπίζονται με την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση, όπως η μικρή έκταση και οι παραμορφώσεις.

Τι είδος αναισθησίας απαιτεί το SlimLipo;
Η θεραπεία με SlimLipo απαιτεί κάποιο είδος αναισθησίας. Ο ιατρός σας θα καθορίσει το επίπεδο που απαιτείται, ανάλογα με την έκταση των περιοχών που θα αντιμετωπισθούν και τις ανάγκες σας, και εάν η καταστολή είναι αναγκαία, έστω και για να σας βοηθήσει απλά να χαλαρώσετε. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται μόνο τοπική αναισθησία και, συχνά, το άτομο μπορεί να επιστρέψει για να επαναλάβει τις ελαφρές εργασίες του και άλλες καθημερινές δραστηριότητες την ίδια ημέρα. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπική αναισθησία και ηρεμιστικό. Σε μεγαλύτερης έκτασης laser-λιποαναρρόφηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν η επισκληρίδειος ή και άλλες μορφές βαθύτερης αναισθησίας κατά την οποία το άτομο κοιμάται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ή ενώ δεν αισθάνεται κανένα πόνο, έχει ταυτόχρονα και κάποια αίσθηση του περιβάλλοντος. Σημαντικό ρόλο στο είδος της αναισθησίας έχουν η έκταση των περιοχών καθώς και η επιθυμία του ιδίου του ατόμου.

Η νέα επαναστατική μέθοδος λιπογλυπτικής SlimLipo πραγματοποιείται αποκλειστικά στα ιατρεία του Δρ. Δημήτρη Γκρίτζαλη από τον ίδιο καθώς και από εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Γκρίτζαλης είναι ειδικός στον τομέα της πλαστική χειρουργικής του προσώπου και του σώματος. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Μαιευτήριο ΡΕΑ και στον Όμιλο ΙΑΣΩ. Έχει μετεκπαιδευτεί στις «Αυτόλογες μεταμοσχεύσεις λιπώδους ιστού και βλαστοκυττάρων» στο South Hospital Miami (2009),στην «Αποκατάσταση Μαστού» στην κλινική του Umberto Veronesi στο ευρωπαϊκό Ογκολογικό Ινστιτούτο στο Μιλάνο (Ι.Ε.Ο. 2010),στην «Ανόρθωση γλουτών με ενθέματα και λιπομεταφορά» στο Campus Champs-Élysées (2018) καθώς και στο« Lifting προσώπου» στο Virginia Surgical Institute (2019). Παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ιατρική στενά. Έχει παραβρεθεί σε πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ αρθρογραφεί τακτικά στον τύπο για θέματα που άπτονται της ειδικότητάς του και έχει φιλοξενηθεί σε ΜΜΕ.

Κλείστε το ραντεβού σας σε ένα από τα ιατρεία του Δρ. Γκρίτζαλη.
Κολωνάκι : ‭21 0725 8729‬
Κόρινθος : 27410 74606