Ο Δήμος Πειραιά «αγκάλιασε» το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Στη φωτογραφία από αριστερά: Χρήστος Καλούδης (πρόεδρος ΟΣΕΚΑ), Γιάννης Μώραλης (δήμαρχος Πειραιά), Ιωσήφ Βουράκης (πρόεδρος ΟΠΑΝ), Θανάσης Κακκαβάς (Τεχνικός Διευθυντής Εθνικής Ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο).

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο θα φιλοξενηθεί τον Νοέμβριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και η πόλη του Πειραιά ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της, για να υποδεχθεί το μεγαλύτερο γεγονός μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στον χώρο του αθλητισμού με αναπηρία.

Ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ, Χρήστος Καλούδης, επισκέφθηκε τον πρώτο πολίτη του Πειραιά και συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους θα συμβάλει ο δήμος στο όλο εγχείρημα. Τόσο ο κ. Μώραλης, όσο κι ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., Ιωσήφ Βουράκης, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το γεγονός ότι ο Πειραιάς θα γίνει το κέντρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ με αμαξίδιο, στο διάστημα 17-22 Νοεμβρίου 2020.

Η συμβολή της δημοτικής αρχής, αλλά και της πόλης συνολικά, θα είναι σημαντική και πολυεπίπεδη, προκειμένου η διοργάνωση να είναι άρτια και η φιλοξενία ανάλογη της αξίας του γεγονότος, αλλά και της προσοχής που δίνει ο Πειραιάς στους ανθρώπους με αναπηρία. Παράλληλα, συζητήθηκαν μια σειρά από δράσεις, που από κοινού θα πραγματοποιηθούν, ανεξάρτητα από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο.