Ο Γιώργος Μακρυγιάννης στηρίζει το Love the Strays V της Dreamteam για τα αδέσποτα ζώα

Η Dreamteam ένεκεν της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου, προωθεί στα media και στο κοινό (διαδικτυακά και με real time παρουσιάσεις) έργα Τέχνης που σκοπό έχουν να στηρίξουν έμπρακτα Φιλοζωικά Σωματεία και Εθελοντικές Ομάδες που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στα ζώα και συγκεκριμένα τους Strays’s Souls Χαλκίδας και τον Σύλλογο Προστασίας Ζώων Ελπίδα στο Μεσολόγγι. 

Για πληροφορίες σχετικά με τη δράση,
την παροχή βοήθειας, την προσφορά ζωοτροφών/ ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και για τα έργα Τέχνης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 6985015875 – 698928300 καθώς και στο email:  [email protected].

Η δράση LOVE THE STRAYS V τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας καθώς και των Σκύλων Οδηγών Ελλάδος και στηρίζεται από πλειάδα εικαστικών καλλιτεχνών που προσφέρουν αγάπη μέσω της Τέχνης τους! Ας γνωρίσουμε τους καλλιτέχνες καθώς και έργα τους.

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr

Πιστεύετε πως η τέχνη μπορεί να σταθεί αρωγός σε κοινωνικά θέματα; Φυσικά και μπορεί η τέχνη να σταθεί αρωγός σε κοινωνικά θέματα φτάνει να μπορεί να τα εκφράσει κανείς σωστά και εύστοχα για να μπορεί να γίνεται αντιληπτή από όλες τις κοινωνικές ομάδες. Άλλωστε “Η τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν.”

Με αφορμή τη δράση “LOVE THE STRAYS DIGITAL” της DREAMTEAM στην οποία συμμετέχετε για την παροχή βοήθειας στα αδέσποτα ζώα μέσω των εφαρμοσμένων τεχνών, πώς πιστεύετε ότι μπορούμε να φτιάξουμε ως κοινωνία έναν καλύτερο κόσμο για τα ζώα αυτά; Πιστεύω ότι για να φτιάξουμε ως κοινωνία έναν καλύτερο κόσμο για τα ζώα πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία μας να αγαπάει να φροντίζει και να σέβεται τα ζώα και όχι μόνο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα. 

Οι καλλιτέχνες ως πιο ευαισθητοποιημένοι θεωρητικά άνθρωποι, ποιες ηθικές “υποχρεώσεις” έχουν απέναντι στον κόσμο; Οι καλλιτέχνες ως πιο ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι πιστεύω πως έχουν την ηθική “υποχρέωση” να θίγουν κοινωνικά θέματα ώστε να ευαισθητοποιούν τον κόσμο απέναντι σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα. 

Μεγάλοι καλλιτέχνες ανά τους αιώνες έχουν αφήσει παγκόσμια αποτυπώματα στην τέχνη με τα έργα τους, που απεικονίζουν ή συμπεριλαμβάνουν ζώα. Εσείς τι μήνυμα επιδιώκετε να αφήσετε μέσω της τέχνης σας; Το μήνυμα που ευελπιστώ να περάσω μέσα από την τέχνη μου σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι μόνο είναι ότι θα ήθελα έναν πιο απλό, ειρηνικό πράσινο και υγιή πλανήτη για τον άνθρωπο και τα ζώα με αγάπη για όλα τα ζωντανά πλάσματα.

Bio: Ονομάζομαι Γιώργος Μακρυγιάννης, γεννήθηκα στον Πύργο Ηλείας το 1983. Ζω και δημιουργώ στην Αθήνα. Από την παιδική μου ηλικία θυμάμαι να ζωγραφίζω. Η ζωγραφική ήταν και είναι μία μεγάλη αγάπη και ένας από τους τρόπους έκφρασής μου.

Αποφοίτησα από το Τ.Ε.Ε. Αλίμου και συνέχισα τις σπουδές μου στη σχολή “Αγιογραφίας και Ζωγραφικής του Κέντρου Επιμορφώσεως Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς “. Μαθήτευσα δίπλα σε εξαιρετικούς δασκάλους : ζωγραφική με τον Τάσο Μισούρα  και αγιογραφία με τον  Γεώργιο  Μποζά και Νικόλαο Λιόνδα. Έχω λάβει μέρος σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων καθώς και σε τρεις ατομικές.

Μου αρέσει να καταπιάνομαι με όλα τα είδη ζωγραφικής και να “επικοινωνώ” μέσω αυτής με τους ανθρώπους. Με εκφράζει το γνωμικό του αρχαίου μας ποιητή Σιμωνίδη : ” Η ζωγραφική είναι ποίηση που σωπαίνει και η ποίηση είναι ζωγραφική που μιλάει .” 

Έργα μου μπορείτε να δείτε στο Facebook και Instagram page : g_makrygiannis_artist www.facebook.com/GMJ.art.design/

H Dreamteam ευχαριστεί θερμά το polismagazino.gr για τη σύμπραξη
και την πολύτιμη επικοινωνία!
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr